Okeanos wint 1e divisie veld bij zowel de mannen en vrouwen

13 maart 2014 - door PeterT - 0 reacties

Geheel in stijl van de Heineken roeivierkamp, is dit verslag wat later dan normaal. Hoewel men bij roeien altijd erg de focus legt op de gevaren tijden, lijkt dat dit jaar niet de juiste aan te houden strategie. Gedurende een groot deel van het weekend waren de resultaten niet beschikbaar. Of waren er grote onenigheden. Van ploegen die volgens het systeem niet gestart waren, tot onmogelijke tijdsverschillen. Over en weer was het feest. Van vele verenigingen waren er beschuldigingen van meetfouten, applicaties die niet werken, een onduidelijke finish-signaal en ga zo maar door. Kortom, voor velen een heerlijke wedstrijd om te varen, maar voor sommigen geen wedstrijd om conclusies op basis van tijden te trekken. Gelukkig zijn een dag na het weekend de definitieve resultaten bekend, op basis waarvan we nu de conclusies kunnen trekken.

De temperatuur was goed en het zonnetje vond zijn weg tussen de wolken door. Tijd voor de roeiwedstrijden op de Amstel. De tweede wedstrijd van de klassementen en een mooie gelegenheid voor eenieder die weer eens in een acht wilde varen.

Zo waren er maar liefst twee herenclubachten, waarvan er een na de 2,5k en de 250m bij de top 15 behoorde. Deze mocht zich dan ook klaarmaken voor de te varen 5k op zondag. De damesclubacht wist zich met een 15de plaats nog net te plaatsen voor de langste afstand op zondag. Randstad trad aan in het bedrijfsachten-veld. Hierin behaalde zij een niet onverdienstelijke 3de plaats. Na zondag een wissel in opstelling te hebben gehad, heeft de herenclubacht enkele plaatsen verloren. Het resultaat is een 12de plaats voor de heren, en 13e voor de dames.

De eerstejaarsdames volgden. Met een goede uitgangspositie wisten zij een twee plaatsen goed te maken op de 250m ten opzichte van de 2,5km. Een 5de plaats na de eerste dag, deed hen verlangen naar de zondag. Alles om meer punten te pakken voor het klassement. Een 3de en 4de plaats op de 750m en de 5k respectievelijk zijn het gevolg van het harde werken. Het resultaat van zaterdag blijft alleen staan, een 5de plaats werd aan het eind van het weekend genoteerd.

Eerstejaarslicht moest vanwege een blessure in de ploeg, starten met een invaller van Gyas. Hoewel punten voor het klassement niet in zicht waren, wisten zij in een behoorlijk tempo over de baan te gaan. Over de tijd van de 750m op zondag was Nereus het lange tijd niet zeker, maar uiteindelijk werd er gelukkig een beslissing genomen. ’s Middags bij de 5km hebben de heren laten zien wat ze konden. De race was mooi, hoewel de uit de resultaten blijkt dat zij niet gestart zijn, ietwat tegenstrijdig.

Ook eerstejaars zwaar wilde laten zien dat zij, na de materiaalpech op de winterwedstrijden, toch zeker mee kunnen doen voor de punten in het klassement. De 10de plaats op beide afstanden van zaterdag was hun resultaat. Dat zij lange afstanden kunnen varen hebben ze laten zien. Een derde plaats op de 5km zorgt voor een mooi uitgangspunt voor de Head.

De middengroep dames, starten in de derde divisie, voeren en prima 2,5k. De 2de tijd was het gevolg. Waar de sprint op zaterdag wat minder ging, is de 750m sprint op zondag gewonnen. Het afstandsblik is binnen. ’s Middags op de 5km werden zij derde, wat ook hun uiteindelijke plaats is geworden.

De middengroep licht heeft de zaterdag goede zaken gedaan door twee maal de 2de tijd neer te zetten. Zondagochtend bleek Thomas ziek, waardoor er ad hoc een invaller geregeld is. Vervelend als omdat winst nog mogelijk was. Maar het beste werd er van gemaakt met als resultaat tweemaal een derde plaats.

De middengroep zwaar combineerde met Skoll. Hoewel de tiende tijd werd genoteerd op de 250m, hebben zij op de andere afstanden geen lagere plaats dan 4de behaald. De twee 2de plaatsen, op de 750m en 5km, hebben er voor gezorgd dat de tweede plaats gehaald is. Weer een uitstekend resultaat voor de middengroep.
In hetzelfde veld stuurde ook Simone Krielen namens Okeanos. De Proteus-Okeanos combi wist de zesde plaats te behalen.

Roel Braas startte dit weekend met de Muda’s, Harold Langen en een groep ingevlogen Italianen in het zware 1ste divisieveld. Zij lieten zien dat het tempo op een 2,5km zeker niet onder de 42 s/m hoeft te liggen. Hoewel zij op de 250m sprint de 2de plaats behaalden, lieten zij de concurrentie in de andere velden ver achter zich. Er was geen twijfel over mogelijk dat zij de 1ste plaats zouden behalen.

Heleen Boers startte in een combinatie-acht gestuurd door Ae-Ri Noort. Met grote overmacht wonnen zij alle afstanden. Zij hebben de concurrentie laten zien dat er geen twijfel over mogelijk is dat zij de beste zijn. Met alle afstandsblikken en de 1ste plaats overall, zullen zij de Head tegemoet gaan.

Al met al een heerlijk wedstrijdweekend op de Amstel. De nodige inspanning is geleverd, met mooie resultaten als gevolg. Tijd voor de ploegen om het herstel zijn werk te laten doen en de blik te richten op komend weekend.

De definitieve resultaten zijn te vinden via onderstaande link:
http://www.roeivierkamp.nl/wp-content/uploads/2012/02/results2014.pdf

Voorbeschouwing:

De Heineken roeivierkamp. De eerste Amstelwedstrijd. De wedstrijd waar korte en lange afstanden gecombineerd zullen worden. Daar waar op zaterdag de 2,5 km en aansluitend de 250m gevaren zullen worden, is het zondag de eer aan de 750m en 5km. Voor de toppers een kans om in mooie combinaties te varen op de Amstel. Voor de middengroepen een kans om weer eens in de acht te stappen. Voor de eerstejaarsploegen een nieuwe kans om punten voor het klassement binnen te halen. En voor de clubachten een mooi spektakel met de hoop op het varen op zondag. Niet te vergeten dat ook in het bedrijfsachtenveld Randstad namens Okeanos zal starten.

De starttijden zijn als volgt:

                                              Veld                      Ploeg

9:30 uur                                    DCL8+                   DCL8+

                                               Bedr 8+                               Okeanos-combi (Randstad)

11:30 uur                            HCL8+:                  Okeanos 2

11:30 uur                            HCL8+                   Okeanos 1

 

15:00 uur                            DEJ                         EJD

                                         D3div                        MGD

                                         D1div                  Triton/Gyas/Okeanos/Pelargos

 

17:00 uur                            LHEJ                     EJL

                                          HEJ                      EJZ

                                          LH3 div                 MGL

                                           H3 div                   MGZ

 

Zondag

9:30 uur      750m                   DEJ                     EJD

                                            D3div                    MGD

                                            D1div                Triton/Gyas/Okeanos/Pelargos

 

11: 00 uur   750m            LHEJ                      EJL

                                      HEJ                        EJZ

                                      LH3 div                 MGL

                                      H3 div                   MGZ

 

(13:00 uur 5k)                   DCL8+                   Indien geplaatst bij top 15

                                       HCL8+                 

                                       HCL8+

 

15:00                              DEJ                         EJD

                                      D3div                    MGD

                                      D1div                    Triton/Gyas/Okeanos/Pelargos

 

 

17:00                                     LHEJ                      EJL

                                            HEJ                        EJZ

                                              LH3 div                 MGL

                                              H3 div                   MGZ

 

Categorie: