Okeanos trekt tweemaal blik op Heineken Roei Vierkamp 2011

15 maart 2011 - door Bartr - 26 reacties

Okeanos heeft op de Heineken Roei Vierkamp zeer goede prestaties neergezet door twee keer het blik te trekken en zeven keer de snelste te zijn geweest op één van de vier afstanden van de wedstrijd.

Onze clubachten mochten in de ochtendblokken het spits afbijten. In mooie Okeanos ploegkleding verzamelden zij zich op Willem III. Na een intensieve trainingsperiode behaalde de Damesch clubacht een 16e plaats op de 2500 meter, waarna de 250 een 10e plaats opleverde. De ploeg kwalificeerde zich voor de 5000 meter op zondag, waarna de 15e plaats het resultaat was.

De Heeren clubacht was gretig maar leed aan materiaalpech. In de races over 2500 en 250 meter konden zij door deze pech niet laten zien wat het resultaat van hun trainingsarbeid is. Een teleurstellende 23e plaats was het gevolg.

Onze instap clubacht, met louter oud wedstrijdroeiers aan boord, droomde de afgelopen week van het blik. Zij kwamen echter van een koude kermis thuis toen een Duitse ploeg acte de presence gaf. Meer dan twee afstandsblikken en de tweede plaats overall zat er helaas niet in.

Kristel Kooij startte in de dubbel vier in een zwaar veld. Het roeien zag er goed uit, maar het bochtige parcours op de Amstel vraagt de nodige stuurmanskunsten en initiatief. Hier ontbrak het aan, waardoor de 6e plaats, midden in het veld, voor deze ploeg was.

Eerstejaars Damesch roeiden zich op zaterdag naar de 2e plaats in de tussenstand. Zij voeren goede races. Op zondag moest het gebeuren en door goed te concentreren op de eigen prestatie en veel agressie werd de 5000 meter ingegaan, om het blik binnen te halen. Snel bleek duidelijk dat de concurrentie onze dames niet meer kon achterhalen en dat het eerste blik van de Heineken Roei Vierkamp een feit was!

Eerstejaars Licht deed op alle afstanden mee om de bovenste plaatsen. De 2500 meter werd gewonnen! De 250 meter sprint leverde de 3e tijd op, waarna op zondag een 4e en 5e plaats behaald werden. De jongens hebben constant gepresteerd en zullen zich gebrand gaan richten op de Head of the River van volgende week.

Eerstejaars Zwaar eindigde op elke afstand midden in het veld van 16 ploegen. In trainingen laat de ploeg zien dat het beter kan dan in deze wedstrijden naar voren is gekomen. De 7e plaats overall werd behaald, waarmee de weg naar de subtop van het klassement ingezet is.

Middengroep Zwaar startte in een grote competitie met 17 ploegen. Zij wisten op de 250 en 750 meter een gedeelde eerste plaats te behalen. Overall voerden zij de ranglijst aan, maar verschillen waren overbrugbaar voor de concurrentie op de 5000 meter. Onze ploeg, met de ervaren Ramon Vogelzang en Martijn Veling op de slagposities wist goed met de druk om te gaan en zette een strakke race neer op de afsluitende afstand. Over vier afstanden bleken hun prestaties goed voor het blik in de 3e divisie!

Jan Erik startte met zijn ploeggenoten uit de SB-trainingsgroep. Boris Lefeber viel in en hield het team bij elkaar op de boegpositie. Weinig trainingen in de acht en wisseling in de samenstelling zorgden ervoor dat deze ploeg helaas niet voor de bovenste plaats in aanmerking kwam. De 8e plaats werd behaald.

Robin Kraak startte in een combinatie acht, gevormd uit de Lichte SB trainingsgroep. De ploeg roeide sterk, maar het gebrek aan gezamenlijke training zorgde ervoor dat de concurrentie niet verslagen werd. Ondanks een gedeelde eerste plaats op de 2500 meter op zaterdag, zakten Robin en zijn teamgenoten naar de 3e plaats.

Roel Braas werd uitgenodigd om de oude acht van Nereus te voorzien van vermogen, vanwege een blessuregeval. Roel toverde de verenigingsacht om in een Okeanos/Nereus combinatie en hielp de organiserende vereniging uit de brand. Drie afstanden werden gewonnen, behalve de 250 meter. Op deze afstand werd zelfs zoveel verloren, dat de 2e plaats het resultaat was.

Onze bedrijfsploegen, Randstad en NetApp, werden respectievelijk 4e en 5e.

Vanwege blessures is de combinatieploeg waarin Rianne Schoo de Heineken Roei Vierkamp zou roeien, niet van start gegaan. Het weekend werd goed afgesloten met een grote groep Okeaniden bij de prijsuitreiking, waarbij ons verenigingslied over de Amstel schalde.