Okeanos Summer Challenge Cup

29 juli 2010 - door Maartenb - 8 reacties

Afgelopen seizoen hard geroeid? Uiteraard is de afgelopen maand een maand geweest van heel veel uitslapen, meer feesten en nog minder trainen…

Wil jij volgend seizoen dat, niet eens spreekwoordelijke, boegballetje weer als eerste over de finishlijn duwen, dan komt er onvermijdelijk een moment dat de trainingsarbeid opgepakt moet worden. In overleg met HJZsport is dat moment, heel toevallig, vastgesteld op 3 augustus aanstaande. Zoals jullie al eerder op de site hebben kunnen lezen wordt er op dinsdag en donderdag gezamenlijk getraind, de “sweaty tues- & thursdays”. Daarnaast wordt er drie keer de Okeanos Summer Challenge Cup georganiseerd.

Okeanos Summer Challenge Cup

Wat is het?
Altijd al willen weten welke DDev4- nou beter was, of het vorig seizoen nou echt veel sneller weer was en daardoor de eerstejaars licht acht zo verschrikkelijk hard ging, of nou eindelijk de daad bij het woord willen voegen en ‘de Acht’ verslaan!?

Daag je grootste imaginary opponent dan uit! Okeanos is in het bezit van een ingenieuze rekentabel waardoor het zelfs als lichte skiffeuse mogelijk is om een zware acht uit te dagen. De mogelijkheden zijn dus oneindig, het is ook mogelijk om nieuwe ploegen te formeren. Je kunt je ook individueel inschrijven, van de individuele inschrijvingen zullen ploegen gemaakt worden.

Er zal aan het eind van de ochtend in de geformeerde ploegen een training gedraaid worden, ’s middags zal er een spar over 500m en 1000m plaatsvinden. Elke Okeanos Summer Challenge Cup zal een roeitechnisch thema hebben waar die zondag aan gewerkt wordt. Elke zondag zal er dan ook een topcoach aanwezig zijn die zijn kennis en kunde in zal zetten om te zorgen dat jullie ’s middags volledig bewapend aan de start verschijnen. Tevens zal er een klassement opgemaakt worden. De succesvolste roeier/ploeg van de Challenge Cup ontvangt op de laatste zondag een mooie prijs.

Voor wie?
Iedereen die wedstrijd geroeid heeft de afgelopen seizoen(en) of wil gaan wedstrijdroeien, en met name voor de wedstrijdroeiers die van plan zijn aankomend seizoen door te gaan.

Begeleiding?
Er wordt elke zondag een topcoach geregeld, daarnaast zal de begeleiding gedaan worden door de coaches die aangegeven hebben volgend seizoen een wedstrijdploeg te willen coachen, en de wedstrijdcoaches van afgelopen seizoen.

Aanmelden?
Via de welbekende weg (Okeanos events), geef duidelijk aan of je je inschrijft als ploeg of individueel.

Tijdstip?
Summer Challenge Cup: 8 & 29 Augustus
Training: 10.30u
Spar: 14.30u

Sweaty tues-/thursdays
Wat is het?
Er zal gezweten worden, dat is duidelijk. Op donderdag, de sweaty thursdays, zijn het de welbekende outdoortrainingen onder de deskundige leiding van hoofdcoach eerstejaars roeien, Erik Landman.
Op dinsdag, de sweaty tuesdays, zal er gezamenlijk geroeid worden. Het eerste uur wordt er gesculld. Voornamelijk in skiffjes, bij een tekort aan skiffjes zal er ook gedubbeld worden. Als je deze zomer voor het eerst in de skiff stapt, is het raadzaam om je voor een van de eerste trainingen in te schrijven. Het kan zijn dat het in een later stadium op dinsdag niet meer mogelijk is te leren skiffen omdat de rest van de groep al een stuk verder is. Bij voldoende animo zal er ook het tweede uur geskifft worden. Het tweede uur zal er ook boord geroeid worden. Hiervoor is de zomervloot beschikbaar. Je kunt je voor dit uur individueel, of als ploeg inschrijven.

Voor wie?
Sweaty tuesdays: Iedereen die afgelopen seizoen wedstrijden geroeid heeft, of dat komend seizoen wil gaan doen (of daar nog over twijfelt).

Sweaty thursdays: Iedereen!

Begeleiding?
De begeleiding zal gedaan worden door de coaches die aangegeven hebben volgend seizoen een wedstrijdploeg te willen coachen, en de wedstrijdcoaches van afgelopen seizoen.

Aanmelden?
Voor de sweaty thursdays hoef je je niet aan te melden. Voor de sweaty tuesdays meld je je aan via de welbekende weg (Okeanos events). Geef daar aan aan welk uur je deel wilt nemen (beide uren kan ook).

Tijdstip?
Sweaty tuesdays: 3, 10, 17 en 24 Augustus
Eerste uur scullen: 17u-18u
Tweede uur boord(/scullen): 18u-19u

Sweaty thursdays: 5, 12, 19 en 26 Augustus
18.30u verzamelen bij de loods

Tot dan!