Okeanos presteert op de 128e Varsity

11 april 2011 - door Bartr - 0 reacties

Na het langebaanseizoen was de Varsity voor onze Eerstejaarsploegen de eerste wedstrijd waarin naast elkaar geracet word voor de blikken. Naast hen zijn ook drie ploegen van start gegaan in de klassieke overnaadse nummers en onze Oude Vier in het hoofdnummer van deze wedstrijd.

Na een goede voorbereidingsweek lootte de Oude Vier van Okeanos baan 3 in een voorwedstrijd met Theta, Euros, Skadi en Nereus. Er werd hard gestart door onze Vier, waardoor de tweede positie na 500 meter ingenomen was. Elk volgend interval werd een plaats verloren. De 5e positie was het resultaat, één seconde achter de 4e tijd en drie achter de 3e. Okeanos liep de finale der Oude Vieren mis, maar kijkt vol vertrouwen naar de 129e Varsity.

Eerstejaars Damesch gaf in de voorwedstrijd een halve bootlengte toe en kwam als tweede over de streep. De dames wisten dat zij beter konden en dat zou er in de finale uit moeten komen. In de finale lieten onze dames zien dat er één ploeg is die voor het blik in aanmerking zou komen: Okeanos. Met een bootlengte verschil met de eerste verliezer won onze ploeg, heersend over het deelnemersveld. Later is protest aangetekend omdat er zou zijn gehinderd. Na bezwaar tegen het protest getekend te hebben en discussie met de jury, volgde diskwalificatie en is onze dames het Varsityblik afgepakt.

Eerstejaars Licht won de voorwedstrijd, al was het met minieme verschillen met de achtervolgers. In de finale zouden zij orde op zaken stellen, zo meldden de coaches. Zodoende was het spannen geblazen op het toeschouwersterrein. Okeanos voer op een gedeelde eerste positie de laatste honderden meters. De ploeg werd fanatiek aangemoedigd en op de meet stokte de adem. Eerstejaars Licht kwam 0,30 seconden tekort voor het blik en pakte de 2e plaats. Erg zuur voor onze mannen. Zij hebben hard gevochten en zullen de messen slijpen voor de Hollandia.

Eerstejaars Zwaar voer een goede voorwedstrijd en kwalificeerde zich als eerste van het veld voor de finale. Hun tijd was de tweede tijd van het Jonge Achten-veld. In de finale gingen zij goed van start, in een veld wat aan elkaar gewaagd was. In de derde 500 meter teveel terrein verloren voor een top 3 klassering. Onze Jonge Acht behaalde de 5e plaats in de finale en zal op de Hollandia de volgende stap omhoog in het klassement maken.

In de vroege ochtend mochten onze dames in de overnaadse vier met stuurvrouw 2 kilometer over het Amsterdam Rijnkanaal varen. Dit veld had veel deelnemers, dus de concurrentie was groot. Enthousiast kwam onze ploeg uit de start. Zij voeren een goede race, maar deze was niet voldoende voor een finaleplaats: zij werden 3e, waar de eerste 2 van de voorronde zich kwalificeerden.

De heren in de overnaadse vier met stuurvrouw behaalde knap een tweede plaats in de voorwedstrijd. Een finaleplaats werd behaald. Erg goed en de jongens voelden dat er wat te halen viel op de Varsity. In de finale werd hoog ingezet en onze ploeg lag in op een tweede positie in het eerste deel van de race. In het tweede deel moesten zij dit bekopen, waardoor zij alsnog een goede 4e tijd neerzette in finale met 6 deelnemers.

De stuurplek zit onze barcommissaris als gegoten, bleek in de overnaadse twee met stuurvrouw. Vanaf deze positie kon zij prima van het weer genieten en haar voorgangsters manen haar soepel doch traag richting de finish te vervoeren. Dat de benen gespaard bleven was duidelijk te zien en de eind0tijd liegt er niet om: de laatste plaats was een feit, en daarmee de overwinning.