Okeanos op Skøllcup, Gent, Willem Alexanderbaan en Beekse Bergen!

13 april 2018 - door TomSchuit - 0 reacties

Komend weekend staat in het teken van roeien, roeien en nog eens roeien en zal Okeanos vertegenwoordigd worden in verschillende plaatsen van Nederland en in België!

Alle competitieroeiers zitten veilig dicht bij huis op de Bosbaan voor de *****cup. Hier kan je alle NOOC-ploegen, clubachten en ouderejaars competitieploegen langs de kant aanmoedigen. Naast de competitieploegen zal ook Jocelyn in het DE1X-veld starten; voor het eerst dit seizoen komt zij in actie in de skiff op een 2-kilometerbaan!

De middengroepen en ouderejaars wedstrijdroeiers zullen komend weekend afreizen naar België om de Ghent Spring Regatta te starten. Bij deze wedstrijd wordt alleen in heats gevaren en wint de ploeg met de snelste tijd, dus geen voorrondes en finale, maar de tijdsnelste van de snelste heat wint direct. Met de achterstand van de Belgische technologie voor tijdswaarneming is het dus altijd spannend wie er gewonnen heeft en dringen bij de finishtoren om de uitslag van een geprint A4’tje af te lezen. Er wordt veel gestart en hoogtepunten zullen natuurlijk gedeeld worden op facebook!

De eerstejaars zullen voor het eerst dit seizoen ervaren hoe het is om op de Willem-Alexanderbaan te roeien. De boten vertrekken vanavond die kant op en zullen morgenochtend vroeg in Zevenhuizen gereed gemaakt worden om de eerste kilometers door de polder te roeien. Ook Mechiel Versluis besloot om zijn skiff die kant op mee te nemen. Voor hen beloofd dit een waardevol weekend te worden in aanloop naar de volgende klassementswedstrijd en de NK-klein, de Hollandia!

Een van onze wedstrijdroeisters, Anneke, zal dit weekend afreizen naar Tilburg om een combinatie met Vidar uit te proberen. De wedstrijdtak van Skoll, Orca en Vidar komen daar bij elkaar voor een gezamenlijke sparsessie. Daar zal Anneke ook aan deelnemen.

Voorbeschouwing Skøllcup

Als eerst natuurlijk de niet te missen NOOC-ploegen. De ploegen zijn inmiddels ingedeeld in poules, wat de strijd waarschijnlijk alleen maar leuker maakt. Gewoon boeg man heeft hoge ogen gegooid op de HNOT en heeft zich naar de 9e plek gevaren, en start dus trots in poule 1 aankomend weekend. Halen zij dit weekend de A-finale en zullen zij strijden om taart? In poule 2 zullen de mannen van ’t Kofschip en Bootergeil de strijd aan gaan. ’t Kofschip bevindt zich in de middenmoot van deze poule, Bootergeil 4e van onder. Bootergeil zal dus zijn uiterste best doen om zijn plekje te behouden en niet af te zakken naar poule 3! Voor de Heeren Top4+ zal dit de eerste echte krachtmeting zijn met de andere TopC4+’en, dus wachten wij met smart op hun eerste resultaten!

Bij de Damesch hebben Rock & Row en Canfaster zich naar poule 1 gevaren op de HNOT. Rock & Row bevindt zich op een veilige 13e plek in deze poule, Canfaster op de laatste plek. Het is dus de vraag of Canfaster haar plekje in poule 1 vast kan houden of dat zij volgende wedstrijd voor taart zullen strijden in poule 2! In poule 2 staat Bootje Hagelslag in de achterhoede, deze damesch zullen dus vechten om hun plekje te behouden in deze poule. (Be)schuit met meisjes bevindt zich in de middenmoot van poule 3 en Ambulance, Lichtblond, de Watertijgers en Chivo zullen dit weekend proberen hun weg omhoog in te zetten vanaf poule 4! Wat betreft de Damech TopC4+, zij hebben al het tijdens de HNOT al opgenomen tegen 4 andere TopC4+’en, waarbij zij precies in het midden eindigden. Aankomend weekend zal blijken of dit een reëele plek is voor onze damesch!

Naast de eerstejaars competitieploegen starten er ook flink wat ouderejaars. Onze Heeren Club8+ bevindt zich op dit moment achter Proteus, Nereus en Laga op de 4e plek (van de 12) in de Kruithuisbokaal. De Heeren zullen dit weekend laten zien wat zij kunnen op hun eerste 2K-wedstrijd! Ook voor de Damesch Club8+ zal dit de eerste keer zijn dat zij bij de startvlotten van de Bosbaan mogen aanleggen om het op te nemen tegen de andere ploegen. Op dit moment staan zij op de 7e plek in de Kruithuisbokaal en zijn dus vastberaden het linker rijtje te betreden van de in totaal 12 ploegen.

In het 4+-veld zullen twee ploegen aan de start verschijnen. De eerste ploeg, bestaande uit Julia, Dorien, Mees, Lotte en stuur Jessie, zal voor het eerst dit jaar het strijdveld betreden in het zware 4+-veld. Hetzelfde geldt voor de ploeg bestaande uit Stijn, Pieter, Björn, Louis en stuur JJ. Dit is tevens ook de eerste wedstrijd van de heerenploeg voor de Vlietbokaal.

Ook Kilian en Martijn en Rosa en Ieke zijn dit weekend van de partij om te strijden voor een taart in het respectievelijk HCl2*- en DCl2*-veld!

In de skiff zal Jocelyn starten in het Damesch Elite 1x-veld en zal onze Praeses, de heer Verhulst, het opnemen tegen 8 andere praesides in het Voorzitter 1x-veld. Ondanks de knorrige veldnaam toch een mooi moment om nog wat extra respect af te dwingen bij de andere verenigingen. 

Foto: De heren club4+ die vorig jaar de Vlietbokaal hebben gewonnen startte ook op de Skøllcup 2017. Ze werden hier 3de in de A-finale. Gaat deze prestatie dit jaar overtroffen worden door de club8+en?

Categorie: