Okeanos op het EUCR

20 augustus 2010 - door Maartenb - 3 reacties

Dit weekend waren de Europese Universiteits Kampioenschappen Roeien op de bosbaan. Twee Okeaniden, Kristel Kooij en Lotte Terwindt hebben hier aan mee gedaan.

Vrijdag waren de voorwedstrijden. Lotte moest hiervoor eerste of tweede worden om direct de finale te bereiken. Wanneer Lotte dit niet zou halen, werd zij verwezen naar de herkansing.
Bij start werd er een flinke snoek geslagen, dus werd er opnieuw gestart, wat er voor zorgden dat de spanning extra hoog werd. Lotte lag vierde uit deze start. Bij 750m maakte zij een flinke inhaal slag, met 10 halen lag zij weer tussen haar concurrenten. Maar een derde plek was niet genoeg, met nog 250m te gaan lag ze nog 3e op bijna een bootlengte. Met een geweldige eindsprint drukte Lotte haar puntje er voor, de finale was bereikt.

Kristel had een duidelijk opdracht in de voorwedstrijd, eerste worden. Het was de enige manier om in 1x de finale te bereiken. Kristel had duidelijk stappen gemaakt in de laatste weken en voer een goede race. De gehele race heeft zij ruim op kop gelegen, waardoor de finale bereikt was.

Na de rustdag, was Lotte klaar om in de finale te gaan knallen. Er waren drie blikken te verdelen over zes dames. Voor Lotte bekende dames, er zaten namelijk twee Nederlanders in het veld, dames waar Lotte het hele seizoen aan gewaagd was.
Het was een zeer spannende race, de Duitse dame lag de hele race op kop, daar achter was het vechten om het zilver. De Franse dame wist goed te versnellen in de laatste 500m en haalde het zilver.
Lotte lag nog lengte achter in de laatste 250m op de dame van Asopos. Daar begon haar poema-eindsprint! Het was op de streep nauwelijks te zien...maar helaas kwam Lotte net te kort voor het podium, zes tiende. Een zeer goede vierde plek was het resultaat.

Kristel dan, zou die wel het erevlot halen. Kristel ging sterk van start, waarbij alles nog mogelijk was. Wederom was een Duitse dame te sterk voor het veld. Daarachter lag Kristel op een gunstige plek. Maar het was een sterk internationaal veld, waarbij de dames gingen versnellen kon Kristel niet echt lekker in de ritme komen. De tweede duizend meter waren zwaar. Toch kon Kristel handhaven en hield haar vierde plek vast.
Twee keer vierde, geen erevlot, maar wel goede uitslagen.

http://www.eucr2010.nl/