Okeanos op de ViTri (2 x 1000m - Najaars Competitiewedstrijd)

28 oktober 2007 - door corne - 0 reacties

Zondag 28 oktober was het dan zover. De eerste competitiewedstrijd na de zomer (gestart door Okeaniden), namelijk de ViTri-Najaarswedstrijden. Vorig jaar werd er op deze wedstrijd naar twee overwinningen gevaren en dus waren we benieuwd waar we dit jaar stonden.

De mannen die het B4+ veld zouden starten, waren al vroeg aanwezig op de Beekse Bergen om de Muzet op te riggeren. Coach Tim Koetsier had alles tot in de puntjes geregeld en had er duidelijk zin in, evenals de roeiers en stuur (mej. de Praeses, red.). Ook een helse tocht met de Competitiecommissaris (op 1 fiets over het altijd vlakke terrein rond de watersportbaan) kon Tims humeur niet verpesten en dat werd beloond met een 2e plaats in de 1e heat (3:47:87), 4e overall. Een wat slappe en saaie organisatie (het meeste vuurwerk was op de zaterdagavond al op gegaan) zorgde ervoor dat de ploeg met een wat minder goed gevoel naar huis ging. Leendert, Dennis, Carlo en Taeke moesten in de laatste heat opeens alleen varen en dat is altijd lastig. Ondanks een mindere tijd (3:53:51) kwam de 4e plek echter niet meer in gevaar.

Bij de dames B4+ was Vidar een maatje te groot (11 seconden voorsprong op de nummer 2), maar twee degelijke races leidde de ploeg, gecoacht door Anne Rongen en Wanda Konijn, naar een knappe 3e plek (4:15:65 & 4:20:95). Anna, Sarina, Lotte, Myra en Iris C. konden hier redelijk tevreden mee zijn.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, was de wedstrijddag in Tilburg dus niet zo enerverend. Zo reed de Competitiecommissaris moederziel alleen met zijn ploegjes mee en was de opkomst, buiten wat Vidar en Triton ploegen om, matig. Hopelijk gaat het er volgende week anders aan toe bij de Asopos, als ook onze eerstejaars- en wedstrijdroeiers aan bod komen!

Komt allen naar de Bosbaan, zaterdag 3 nov a.s. en vergeet niet... 5 november Balthasar Gerards!! Schrijf je nu in (Eten op Okeanos --> 22e BGR)