Okeanos laat zich zien aan de top op de Heineken Roeivierkamp!

11 maart 2008 - door jorien - 2 reacties

Afgelopen weekend heeft Okeanos wederom bewezen op de goede weg te zijn met de gehele wedstrijdsectie.
In de 1e divisie voor de zware mannen werd het opmerkelijkste resultaat geboekt. Onze zware acht die voor de amstelwedstrijden voor de gelegenheid bij elkaar kwam en bestond uit de SB4- (Willem, Teun, Boris, Mechiel), koning Roel, Derk (sinds de U8 uittraining) en onze zware 2- (Thijs en Fred) met stuur Ae-ri, wist met makkelijk en soepel roeien (en sturen) het grootste deel van de concurrentie af te troeven.
Uiteraard was de selectie van KNRB een maatje te groot, maar op onderstaand filmpje is te zien dat onze jongens zich niet zomaar voorbij laten varen! Na vier afstanden met een zeer goede en degelijke laatste afstand, werd de Okeanos/Euros-combinatie tweede achter de Holland Acht en liet o.a. de ploegen van Nereus, Triton en Laga met bakken vol ervaring aan boord, achter zich. Dit beloofd heel wat moois voor de Head (en de rest van het seizoen)!

Ook in de 1e divisie voor lichte mannen werden mooie resultaten behaald. De concurrentie was hier wat minder, maar desalniettemin wisten Mark, Peter, Maarten en Michiel (in een combinatie met Nereus) met zeer grote overmacht het veld aan te vegen. Deze overwinning was een mooie opsteker voor de jongens in hun queste naar plaatsing voor de grotere internationale toernooien.

Onze middengroep dames moesten het in de 2e divisie o.a. opnemen tegen de concurrentie uit Rotterdam. Op zaterdag werd de sprint nipt, maar met strak roeien gewonnen. Hierdoor kwamen ze in het overall klassement dichterbij, zondag wist Skadi de afstand in het klassement echter weer te vergroten door de 750m in een rechtstreeks duel te winnen. De laatste afstand werd vlot gestart en de meiden hebben gevochten voor wat ze waard waren. Helaas mocht dit niet meer baten voor de winst in het eindklassement, maar een overtuigende tweede plek is iets om trots op te zijn!

Maarten, Sietse, Geert en Mark (in een combi met Orca, Triton en Skoll) hebben de lijn van zaterdag ook naar zondag doorgetrokken en zijn in de 3e divisie uiteindelijk 5e geworden. Na weinig trainingen samen en een voorbereiding (blessure Sietse) die te wensen overliet kunnen de jongens met meer vertrouwen naar de Head toe.

Remco startte met een aantal junioren van Willem III en wat Spaanse (of waren het nou Italiaanse?) junioren in de 2e divisie. Ook daar waren het gebrek aan trainingen (geen) een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor de iets mindere prestaties. In de sprints hebben ze helaas wat laten liggen, maar de langere afstanden gingen aanmerkelijk beter.

Erik heeft in het veteranenveld (B) overtuigend gewonnen. Op nlroei is te lezen (http://www.nlroei.nl/displayarticle-2027.html) dat er discussie is ontstaan over het te starten veld op de Head, wellicht heeft onze eerste divisie acht er op de Head dus een concurrent bij. Wat dan weer een mooie ┬┤clash┬┤ der generaties zou betekenen met Nico Rienks en Erik aan boord bij de veteranen!

Onze eerstejaars ploegen hebben over de hele linie goed gepresteerd, wat pech her en der leidde uiteindelijk naar soms wat mindere resultaten op de tweede dag.
De eerstejaars dames wisten hun ruime voorsprong op de nummer drie van zaterdag te consolideren en werden in het overall-klassement tweede! Dit is uiteraard een zeer goede prestatie van de meiden, en we hopen op de Head nog meer mooie dingen te zien.
Eerstejaars licht had vlak voor de start een fikse aanvaring met Theta en moest in een klein kwartier nog terugroeien naar Willem III met een kapotte boot en vervolgens in de boot van de EJD op hoog tempo terug naar de start om nog net op tijd te arriveren en bij wijze van spreken tijdens het rondmaken te moeten oppakken voor de start. Logischerwijs had dit wat gevolgen voor de resultaten, maar met overall een zesde plek toch nog wat punten gepakt voor het E&Y-klassement. Eerstejaars zwaar combineerde voor de gelegenheid met Saurus. Er werd goed geroeid, maar het verschil met de achten die al sinds december met elkaar roeien was niet overbrugbaar. Wellicht dat deze ervaring de jongens voor de Head wat meer armslag geeft om daar wat omhoog te kunnen kijken.

Verslag zaterdag:
Erik en Maarten hebben in het heren veteranen-veld nog een stukje kunnen roeien, het zag er nog altijd strak uit! Erik staat nu in het overall-klassement tweede.

De eerstejaars dames hebben een prima 2,5km gevaren op een pittig tempo van rond de 34/35. Dit resulteerde in een 5e plek waarbij de nummers 2 tot en met 6 binnen 2,3 seconden van elkaar finishten. Na een zeer overtuigende 250m, waarbij de eerste plek gedeeld moet worden met Orca, staan de meiden nu tweede in het overallklassement. De afstand naar Orca die eerste staat is groot, maar niets is onmogelijk en de meiden staan in ieder geval stevig op de tweede plaats!

De Middengroep dames voeren een degelijke 2,5km waarbij het tempo in tegenstelling tot de EJD net iets te laag lag. Op de sprint hebben ze dit volledig goedgemaakt en lieten zien dat ze met stevige halen een hoge bootsnelheid kunnen genereren. Ze staan nu 2e in de tweede divisie, en moeten omgerekend op de 5km ca. 10 seconden goedmaken op de nummer 1. Met een goede 750m, moet dit haalbaar zijn!

Eerstejaars licht staat overall gedeeld derde met onze vrienden van de U.S.R.B.; Vidar. De verschillen naar boven en beneden zijn ontzettend klein, dus dat wordt morgen een zeer spannende dag!

Eerstejaars zwaar voer op laag gecontroleerd tempo de 2,5km en kwamen op de 250m al beter op gang. Als ze deze lijn doortrekken, wordt het ook voor onze zware jongens morgen een mooie dag!

Maarten, Sietse, Mark en Geert voeren in een onnavolgbare combi goed mee met de middenmoot (5e) in de derde divisie, ook hier kan nog omhoog gekeken worden, en wellicht nog een plekje geklommen worden.

Remco voer op z'n Spaans (of was het nou Italiaans?), en dat zag er niet verkeerd uit! Alleen de resultaten blijven vooralsnog een beetje achter.... Maar wie weet wat de dag van morgen brengt!

Onze lichte ouderejaars heren maakten hun naam, faam en reputatie helemaal waar. Ze spoten in tempootje 38 over de Amstel, en het flitsende roze deed pijn aan je ogen! Ze staan stevig eerste in de lichte eerste divisie en lijken af te gaan stevenen op een ruime winst!

Middengroep zwaar was erg goed bezig en liet zien dat je met talentvolle tweedejaars roeiers de ervaren ouderejaars van andere verenigingen de stuipen op het lijf kunt jagen. De Holland acht staat eerste (duh), maar Nereus, Triton en Laga mogen morgen zeer hard aan de bak om het verschil te behouden, danwel goed te maken! Ze staan nu derde, maar de verschillen zijn wederom overbrugbaar!