Okeanos en OTC sterk vertegenwoordigd op SB WK

22 juli 2009 - door michasb - 6 reacties

Vanaf donderdag zullen er drie ploegen van Okeanos en het OTC in Racice, Tsjechië aan de start verschijnen van het Wereldkamioenschap voor roeiers onder 23 jaar.

Roel Braas zal Nederland en Okeanos vertegenwoordigen in de BM1x. Hij heeft in Essen laten zien dat hij tot de favorieten behoort in dit veld, en op de tweede World Cup in München heeft hij zich al eens kunnen meten met de wereldtop in het open veld. Hij zal donderdag om 11:48 uur zijn heat varen.

Boris en Mechiel zullen namens Okeanos van start gaan in de BM4-. Ook zij hebben dit veld in Essen al weten te winnen, al was het verschil met de nummer twee erg klein. Na een geslaagd trainingskamp in Hilversum zijn de mannen klaar voor de strijd om de wereldtitel. Hun heat staat gepland rond 13:18 uur op donderdag.

Het Lichte Talent Center zal Nederland vertegenwoordigen in de BLM4-. Gecoacht door Rob Jonkman zullen zij donderdag om 14:12 van start gaan.

Saillant detail is dat al deze ploegen als Nederlands Kampioen in hun SA-velden, dus zonder leeftijdsgrens, naar Tsjechië zijn afgereisd.

Alle races zijn te volgen via de raceviewer op www.worldrowing.com