Okeanos domineert op de Head

25 maart 2009 - door maartenakker - 12 reacties

Roeivereniging van Studenten aan de Vrije Universiteit Okeanos heeft afgelopen zondag de lange afstandskampioenschappen van de Amstel gewonnen. In de acht kilometer lange achtervolgingsrace bleven de studenten uit Amsterdam, aangevuld met drie roeiers van de Utrechtse studentenroeivereniging Triton, hun naaste concurrenten van het Rotterdamse Skadi ruim voor. Op de meet in Ouderkerk aan de Amstel bedroeg het verschil maar liefst 18 seconden. Vorige week won de Okeanos/Triton combinatie ook al de Heineken Roeivierkamp.

Ook bij de lichte roeiers waren de mannen van Okeanos de sterkste. Gecoacht door succescoach Rob Jonkman namen de heren snel de leiding. Zij namen hiermee revanche voor hun optreden tijdens de Heineken Roeivierkamp een week eerder. Daar konden zij de hooggespannen verwachtingen nog niet waarmaken.

Het succes van de beide achten is opmerkelijk; zowel bij de lichte heren als in de open klasse was de tegenstand aanzienlijk. In de open klasse was de tegenstand zelfs van Olympische proporties. Onder andere Holland Acht-roeiers Mitchell Steenman en Rogier Blink delfden het onderspit.

Beide achten zijn onderdeel van het Okeanos Talent Center, opgezet door roeivereniging Okeanos en de VU. Het Okeanos Talent Center heeft als doel talentvolle roeiers optimaal te ondersteunen, met als einddoel de Olympische Spelen in Londen.