Okeanos blikt in 3 divisies op de Head of the River Amstel 2011

18 maart 2011 - door Bartr - 12 reacties

Op de Head of the River Amstel 2011 wist Okeanos drie maal met het blik naar huis te gaan. In navolging van de winst op de Heineken Roeivierkamp ging Middengroep Zwaar gisteravond wederom met het blik naar huis, na winst in de 3e divisie.
Ook de combinatie-acht van Robin Kraak met Gyas en Aegir wist zich de titel 'Koning van de Amstel' toe te eigenen door de lichte 1e Divisie te winnen.
Simone Krielen stuurde een zware combinatie-acht met roeiers van Proteus-Eretes, Phocas en Theta naar de winst in de 2e divisie.

Middengroep Zwaar startte in de nieuwste boot van onze vereniging: de 'Harro Vink'. Na het blik op de Heineken Roeivierkamp namen zij met niets minder dan wederom het blik genoegen. Winnen smaakt naar meer. Tijdens hun race was er een clash met Triton, terwijl deze ploeg ingehaald werd. Ondanks dit voorval wist onze ploeg 0,2 seconden voor de eerste verliezer te blijven, een mooie afsluiter van het langebaanseizoen.

Robin Kraak startte in dezelfde ploeg als vorige week. Getergd door het verlies op de vierkamp liet de ploeg zien dat alleen zij aanspraak maakten op het blik. Robin vierde het blik met Delftse vrienden voorafgaand aan de prijsuitreiking en 's avonds in de disco.

Onze stuurvrouw Simone Krielen werd gevraagd om een combinatieploeg van Proteus-Eretes, Phocas en Theta naar de overwinning te sturen. Haar stuurervaring liet haar niet in de steek en het blik was voor deze combinatieploeg. Dit zorgt ervoor dat Okeanos op de Head of the River Amstel heerst in 3 divisies, waar wij allen trots op mogen zijn.

Eerstejaars Licht mocht als eerste van onze eerstejaars ploegen de racebaan over. Na 3 kilometer wisten zij hun voorganger voorbij te gaan, waarna zij uitliepen op deze ploeg. De 3e plaats, in een veld met 14 inschrijvingen, was voor Okeanos.
Ook Eerstejaars Damesch haalde haar voorganger in, met degelijke halen. Het laatste deel van de race kon nog versneld worden, waarna het wachten was op de uitslagen. Van de 16 startende ploegen werd de 4e plaats behaald.
Net als de andere twee eerstejaars achten, behaalde Eerstejaars Zwaar een goed resultaat en zetten zij hun stijgende lijn van de afgelopen periode door. Er werd door de ploeg goed samengewerkt en harde halen werden neergezet. Okeanos behaalde een 5e plaats. Er deden 15 ploegen mee.

Rianne Schoo stapte in een combinatieploeg met Nereus en Tromp en startte in de 1e divisie voor dubbelvieren. Gebrek aan gezamenlijke voorbereiding zorgde voor een 5e plaats in dit met goede ploegen gevulde veld. In de skiff zal Rianne zich voorbereiden voor het belangrijke Nederlands Kampioenschap dat over een maand op de Bosbaan zal plaatsvinden.

De Damesch Clubacht ging furieus van start bij De Hoop, waarna met drie ploegen op de Berlagebrug afgevaren werd. Twee ploegen werden ingehaald en er werd goed geroeid. De dames behaalden een 11e plaats en hielden 7 ploegen achter zich.

De Heeren Clubacht was gemotiveerd om in het grote veld van 29 inschrijvingen een goede race neer te zetten, na de problemen die zij kenden tijdens de Vierkamp. Het roeien was gretig en de samenwerking goed. Onze clubacht werd 16e. In hetzelfde clubveld was het de Instap-Clubacht die hun titel wilde prolongeren. Zij werden echter de loef afgestoken en moesten zich schikken in de 2e plaats.

De Damesch Clubdubbelvier, met de nodige ervaring aan boord, zette hoog in. Zij gingen fel van start. Na 3 kilometer begon de vermoeidheid zijn tol te eisen, maar stuurman Michiel Huisman leidde zijn dames fanatiek naar Ouderkerk. Zij werden 18e, van de 23e deelnemende ploegen.

Het langebaanseizoen zit erop. Het vizier wordt gericht op de 2 kilometerwedstrijden, met de Varsity als opening. Tot 10 april in Houten!