Okeanos-blikken op de Koninklijke Holland Beker

29 juni 2010 - door Maartenb - 3 reacties

Het was een erg heet weekend. Op de bosbaan was de Koninklijke Holland Beker. Vijf blikken waren er voor Okeanos, hieronder het verslag:

Alle ogen waren natuurlijk gericht op Roel Braas. Hij maakte kans om bij het hoofdnummer mee te doen om de winst. Zoals verwacht plaatste hij zich in de voorwedstrijd in één keer voor de halve finale. In de halve finale moest Roel redelijk hard zijn best doen, maar uiteindelijk was hij toch te sterk voor alle Nederlanders en was hij door naar de grote finale.
Daar ging het echt beginnen. Vier grote toppers gingen strijden om de Holland Beker; Synek, Maeyens, Cop en onze Braas. Lang bleef het spannend, op de 1000m konden ze alle vier nog winnen. Daarna pakte Synek de leiding, Maeyens lag op een bootlengte tweede en een lengte daarachter Cop en Braas die streden om de derde plek. Ondrej Synek, tweemaal de beste van de wereld dit jaar, won ook de Holland Beker. Tim Maeyens werd tweede en Iztok Cop wist in de eindsprint Roel Braas te verslaan.

De verenigingsvier van de ouderejaars zware mannen met Thijs Bosgoed, Mathijs Ardesch, Bart Kroes en Ramon Vogelzang, deed het goed in het mannenvierzonder veld. Zij pakten na 1000m de leiding en liepen daarna alleen maar uit. Met een groot gat op de nummer twee roeiden zij naar de overwinning.

Jan-Erik Freund en Rianne Schoo roeiden in een acht met de SB-selectie van de bond. Beide waren te sterk voor alle tegenstanders. Bij Jan-Erik was het nog even spannend met een acht van Nereus, maar uiteindelijk wisten ook zij te winnen.
De volgende dag moest de mannenacht ook tegen de Holland Acht, waar Mechiel Versluis in roeide. Lang bleef de acht van Jan-Erik naast die van Mechiel liggen, maar uiteindelijk behaalde toch de Holland Acht de winst. Wederom een blik voor Okeanos.

Ook de lichte mannen van Okeanos, Peter Kromdijk en Mark Rottier, deden het erg goed. De eerste start van het weekend deden zij in de twee. Zij behaalde net geen finale, maar later bleek wel dat zij de vierde tijd overall gevaren hadden. Daarna stapten zij met Marten Bus en Steven van Dooren in de lichte vier. Hierin voeren zij soeverein aan de leiding.
De volgende dag was er opnieuw een goede prestatie in deze vier. Zij voeren ver voor de lichte SB-vier en maar één seconde achter die van Denemarken. Met deze race behaalde zij een uitzending naar het studenten WK (FISU WK).

Alle uitslagen Okeanos
Holland Beker site
Sport Amstelveen