Okeaniden in nationale selecties

14 juni 2011 - door Bartr - 6 reacties

Na een periode van ergometertests, trials en seatraces zijn de plaatsen in de verschillende boottypen van de nationale selecties verdeeld. 3 Okeaniden hebben een plaats in een van de verschillende teams bemachtigd en zullen de komende Wereldbeker wedstrijden en/of Wereldkampioenschappen gaan varen.

Jan Erik Freund leek lang in de voorbereidingsperiode zeker van een plaats in de SB8+ en kreeg onlangs de definitieve bevestiging op boeg de nationale mannenacht tot 23 jaar in de tang te nemen.

Roel Braas liet met zijn nationale titel in de twee zonder en zijn klinkende ergometerrecord zien dat men in de nationale mannenacht niet om hem heen kon. Hij zal op roeiplaats 3 in de Holland 8 plaatsnemen tijdens de Wereldbeker wedstrijd in Luzern.

Heleen Boers liet na bloedstollende trials zien dat zij de beste slagroeister in de DSB4- is. Sinds afgelopen winter roeiend in het rood-boven-groen heeft zij in korte periode laten zien dat zij met haar techniek en kracht de optimale aanvulling in deze ploeg is.

Allen heel veel succes en onthoud: kotsen voor de blikken en de eer!