Okeaniden doen het goed op SB-WK

22 juli 2010 - door pieter.a - 13 reacties

Dit weekend doen Jan-Erik Freund en Rianne Schoo mee aan het WK tot 23 jaar in Brest, Wit-Rusland.

Jan-Erik zit in de mannen acht en Rianne in de dames vier zonder.

Rianne mocht vanochtend het spits afbijten en werd tweede in de voorwedstrijd tegen de VS, Italië en Oekraïne. Met een tijd van 6:51.76 werd zij tweede en daardoor werd zij verwezen naar de herkansing.
Daar pakte zij al haar kansen, hetgeen resulteerde in een eerste plek. Daarmee gaat ze door naar de finale. Ze zal in de finale starten tegen Duitsland, Engeland en Bulgarije (die ze in de herkansing al een keer verslagen heeft) en de winnaars van de voorwedstrijden; de VS en Australië.

In de finale is Rianne helaas niet op het erepodium beland, zij eindigde op de 5e plek, de vier van de Verenigde Staten ging er met het goud van door. Nog steeds een zeer goede prestatie!

Jan-Erik werd 1e in zijn voorwedstrijd en plaatste zich in 1x voor de halve finale, in een tijd van 5:45.86. In de halve finale werd Jan-Erik tweede achter de VS, hiermee plaatste hij zich voor de finale, derde werd Polen. In de andere heat plaatste Duitsland, Engeland en Tsjechië zich voor de finale.

In de finale lag Jan-Erik tot halverwege de race op een vierde plek, daarna zakte zij terug naar de 6e plek. Wij zijn erg trots op Jan-Erik en Rianne!

Links
Bericht op NLroei - NLroei
Mobiele uitslagen - Worldrowing.com