OCT

1 juni 2011 - door CarryV - 0 reacties

Afgelopen zaterdag was het 32e Okeanos Competitie Toernooi en 20e Okeanos Bedrijfsachten Tweekamp. Vrijdag werden de laatste voorbereidingen getroffen. Het ging allemaal gesmeerd. Na een grote schoonmaak van de soos konden de eerst mensen al op tijd naar huis zodat ze goed fit zouden zijn.
De volgende morgen begon goed. In de keuken werd hard gewerkt om allemaal lekkere broodjes te maken. Er kwam veel hulp vanuit vele medewerkers. Allemaal super bedankt!

Om 11 uur konden de eerste juniorenteams starten. Ze vonden het allemaal erg spannend om op de bosbaan te mogen roeien. Er bleek een fout in de tijdwaarneming te zijn want een uur verschil tussen de boten was toch wel erg veel. De verschillen waren groot maar dit was toch wel erg veel. Door snel handelen van de kamprechters en wedstrijdleiding is alles toch nog goed gekomen. Het heeft veel extra tijd gekost en veel moeite gekost, maar het resulteerde erin dat aan het einde van de dag er allemaal correcte uitslagen waren. Goed gedaan!

Okeanos had in verschillende velden ploegen starten. In het C4en veld startte zowel de HonerC4+ en de HlenteC4+. Ze deden allemaal hard hun best, maar de onervaren mannen moesten het toch afleggen tegen Dudok. De lente mannen waren de enige inschrijving in dit nummer en behaalden zo op hun eerste wedstrijd hun eerste blik. De Dtalenten8 startte in 2 viertjes. De ene helft als onervaren en de anderen als lentenummer. De meiden moesten lang op de uitslag wachten maar mochten toen met veel trots allemaal hun blik ophalen!
De hHCl8 had geen concurrentie in het 8en veld en besloot in het onerv4+ veld mee te starten. Hier moesten ze even aan wennen maar kwamen goed mee en wonnen de eerste afstand. Ze behaalden een derde en vierde plek!

Het DCl8+ veld was omgegooid naar een Erv8+ veld. Hierdoor kon ook de combiploeg okeanos/amstel meedoen. Het was spannend tussen deze twee, ze wonnen beiden een afstand. Maar de okeanos ploeg zien dat ze er hard voor hadden getraind en behaalden de eerste plek.

Clio, deed uiteraard mee voor de Vlietbokaal. Ze staan na de Peil tweede in het klassement. Triton staat eerste dus die moesten ze pakken. Ze lagen er goed voor op de 1000, helaas door een misser op het einde ging Triton ze nog voorbij. Ze konden op de 2000m nog veel goed maken en dit hebben ze dan ook gedaan en zijn twee plekken voor Triton geeindigd op de derde plek.

In het 2x veld hadden we 3 ploegen. Mare&Eva en Menje&Lea startte samen met RIC in dezelfde heat. Marthe en Maaike+Marthe startte met het gladde vieren veld mee in verband met dubbel bootgebruik. Menje en Lea hadden op de 1000 meter een goede tijd en waren sneller dan de andere Okeanos ploegen. Mare en Eva hebben veel geleerd in de afgelopen tijd en deden goed mee. Ze moesten het afleggen tegen oud wedstrijdroeiers. De ploeg van RIC was nog een stuk sneller. Op de 2 km waren Marthe en Maaike het snelst van de Okeanos ploegen. Uiteindelijk was RIC de winnaar.

Er deden twee bedrijfsploegen mee aan het OBT. In hun viplounge konden ze zich goed voorbereiden op de race. Randstad won beiden afstanden dit kwam uiteraard doordat hun ploeg uit 4 vrouwen bestond.

Ik wil iedereen bedanken die afgelopen weekend heeft geholpen! En hoop dat iedereen er met de sprint weer bij is.