OCT

7 mei 2010 - door Marthe - 6 reacties

Afgelopen zaterdag was de dag. Na maanden van voorbereidingen en heel veel werk de afgelopen weken was het eindelijk zover: het Okeanos Competitie Toernooi. Maar de vele, soms stressvolle, voorbereidingen hebben hun vruchten afgeworpen. Er is een heel goed OCT neergezet. Veel met name ouderejaars competitieroeiers kwamen dit weekend naar de Bosbaan voor een wedstrijd die wij georganiseerd hebben.

Langs de baan, op de vlotten, in de tent en in de sociëteit was een gezellige drukte. Het rodeostier vond na het voorbeeld van enkele bestuursleden gretig aftrek en de broodjes waren weer om te smullen. Ook op het water gebeurde natuurlijk veel.

De DErvB4+ was twee keer een heat met drie Okeanos ploegen. De 1000 in de ochtend bood een verrassende uitkomst waarbij C4+ Athena als eerste over de finish kwam. Monrow met invallers van Caramba eindigde als tweede, 90MIJL derde. In de middag op de 2000 meter finishte Monrow als eerste, 90MIJL en daarna Athena volgden. Monrow had gemiddeld de snelste tijd en kon hiermee aan het einde van de dag een echt OCT blik in ontvangst nemen.

Onze HOnervC4+ haalden hun eerste blik. Waar in de C4+ competitie een drietal ploegen meestal net sneller zijn, was Cojones op onze eigen wedstrijd de allersnelte. Het veld voor de DonervC4+ kon helaas niet doorgaan, waardoor Calypso niet kon starten.

De DCl2x Iris&Lisa en Lotte&Lenneke behaalden op de 1000 en 2000 meter wisselende resultaten. Het veld is vooral bezet met oud-wedstrijdroeiers en daardoor erg sterk.

De HCl8+ met Geert, Sietse, Mark, Remco, Joris, Jesper, Willem/Chris en Gert-Jan gestuurd door Danielle won! Ondanks Mark die op de 1000 van zijn bankje afraakte kwamen de heren bij beide afstanden als eerste over de finish.

Tussendoor was er nog de BestuursB4+. Uw eigen bestuur uitgedaagd door een Saurus-Skoll-Proteus combi startte in pak maarliefst 500 meter. Voor de meeste van de bestuursleden was dit aardig zwaar, uw competitiecommissaris kon het tempo van de ab actis, materiaalcommissaris en praeses al helemaal niet bijbenen. Maar ze wonnen mooi wel!

Al met al was het een prachtige dag. Vrijwel alle Okeaniden die niet in Tilburg waren hebben een aantal uren en meestal zelfs de hele dag geholpen om een geweldige wedstrijd neer te zetten. De TC, wedstrijdleiding, secretariaat, omroepers, barcie, baancommissarissen, vlothonden, pulsers, EHBO'ers, mensen bij de vlotten, in de kluisjestent, bij de randactiviteiten, in de keuken en bar, als parkeerwacht, in de cateringtent, bij het koffiepuntje, voor het OBT, allemaal ontzettend bedankt voor jullie keiharde inzet.

Komende zaterdag is dé dag waar alle competitieroeiers al een jaar lang naar uitkijken: het 31e Okeanos Competitie Toernooi. Sinds oktober is de Toernooicommissie bestaande uit Merel Jebbink, Mireille Vonk, Cornel Bruhl, Cuny Cuijpers, Maarten Hoogendoorn, Robin Ponstein onder leiding van Barbara Barkman bezig geweest om dit tot een wederom uitmuntende dag te maken. Vele competitieroeiers uit allerlei studentensteden komen deze dag naar de Bosbaan om mee te doen en te genieten van onze wedstrijd. De TC heeft er tijdens de afgelopen weken hard gewerkt. Van een rodeostier tot fietsenverhuur, van kluisjes tot een ergometer- en zelfs een hoelahoepcontest. En niet te vergeten heerlijke stokbroodjes en ontbijtjes. Op de dag zelf zorgen de okeaniden bij de wedstrijdleiding, pulsers en secretariaat ervoor dat het tweekamp uitstekend gefaciliteerd wordt, en vele andere medewerkers dat de randactiviteiten, en catering op rolletjes verlopen. Martijn van Rossum en Merijn de Jong zullen vanuit de finishtoren de wedstrijd verslaan.

Na het festijn overdag is er 's avonds een barbecue. Inschrijven hiervoor kan tot donderdagavond via Okeanos Events. Op de dag zelf is het voor andere verenigingen tot 12.00 ook nog mogelijk een kaartje te bemachtigen. Vanaf 22.00 is er ter sociëteite een groot feest. De feestcommissie bestaande uit Jesper Verheij en Sabrina Chettouf zorgen ervoor dat weer een knallende avond wordt. DJ Merijn zal plaatjes komen draaien.

De TC is ontzettend blij met alle mensen die komende zaterdag komen helpen. Jullie maken het OCT een succes!

Heb je nog een paar uurtjes maar heb je dit nog niet doorgegeven, stuur dan een mailtje naar competitiecommissaris@okeanos.nl. Alle hulp is welkom.

Tot zaterdag!