OBP leert de Vrije Universiteit roeien!

15 juni 2015 - door EllenWolters - 1 reactie

Afgelopen zaterdag heeft de Okeanos Business Partner Commissie een uitzonderlijke clinic gegeven. Zaterdag maakte namelijk directeur van Sportcentrum VU Jan Snellen, Decaan Peter Beek en Directeur Student en Onderwijs Erna Klein Ikkink samen met ervaren roeiers van Okeanos hun eerste halen in een acht. 

 

Kennismaken met het roeien, de sociëteit en de loodsen en bovendien een leuke middag hebben was het doel. Okeanos en de VU hebben al jarenlang een hechte band en het werd dus hoog tijd voor een aantal medewerkers om zelf eens te ervaren wat roeien is. 

 

De middag begon met een rondleiding door de sociëteit. Het oude vier bordje, de mores met de koning & de koningin en de bestuurskamer bleven niet onopgemerkt. Vervolgens werden de loodsen en de werkplaats laten zien door leden van de materiaalcommissie. Daarna was het voor onze gasten dan echt tijd om zelf de boot in te stappen. Onder leiding van Ae-Ri Noort, Okeanied en stuur van de Damesch Holland 8, en gecoacht door aankomend wedstrijdcommissaris John Onneweer werden de eerste halen in een acht gemaakt. Hoewel het nog geen perfecte halen waren was het een mooie middag. Na afloop bij de borrel werd de training geëvalueerd onder het genot van een drankje en uitkijk over de Bosbaan. Conclusie: roeien leer je niet in een uurtje, maar is een hele mooie activiteit om samen te werken en dichter bij elkaar te komen. 

Categorie: