NSRF Slotwedstrijden

30 juni 2017 - door merelK - 0 reacties

Met een enorm dubbel gevoel schrijf ik hier de laatste voorbeschouwing voor een Bosbaanwedstrijd. Ontzettend veel zin in de laatste wedstrijden maar ook erg jammer dat het alweer de laatste is. Het was een mooi jaar dat zal worden afgesloten met een Apotheose. Tijd voor de NSRF Slotwedstrijden.

EJD – Sarah Tabak
Wat een spanning in het dames veld! 3 achten gaan met elkaar de strijd aan voor de 1e, 2e én 3eplek van het klassement. Op de Hollandbeker hebben de Damesch laten zien weer helemaal terug in vorm te zijn en gretiger dan ooit. Zelfs met wind mee, wat tot nu toe nooit hun sterke punt was, wisten ze met een dikke voorsprong te winnen van Laga en Nereus. Als ze dit weekend winnen dan hebben ze het klassement binnen, als ze niet winnen dan hangt het van de resultaten van Laga en Nereus af waar ze zullen eindigen. Eén ding is zeker, de damesch zullen in de top drie van het klassement eindigen en dit is iets waar we super trots op mogen zijn.
Dus iedereen, 16.15 aan de start en schreeuw ze naar de klassementswinst en 18:15 klassement uitreiking!

EJLD – Sarah Tabak
De Lichte Damesch zijn in een strijd verwikkeld om de 5e plek in het klassement. Op dit moment moeten ze die nog delen met Laga, maar dit weekend gaan ze laten zien dat dat echt hun plek is, en dat de Delftenaren een toontje (plekje) lager mogen zingen. Op de Hollandbeker werden ze 4e wat goede kansen geeft voor dit weekend waar ongeveer hetzelfde weer wordt verwacht. Zondag is het tijd voor iets nieuws, dan starten ze in 2 dubbeltweetjes en kunnen zo vast een voorproefje nemen van wat volgend jaar te wachten staat.

EJL
Voor eerstejaars licht is de taak heel simpel. Zij moeten dit weekend alles uit de kast halen voor die ene belangrijke race. Hun laatste kans om met de acht beginner af te worden. Afgelopen wedstrijden zijn ze er al erg dichtbij geweest, maar dit weekend gaan ze het doen. Ze zullen zaterdag overslaan zodat ze zondag op volle kracht de baan over kunnen.  

EJZ – Alexander Driebeek
Daar zijn we dan. De NSRF, de Apotheose van het seizoen.
De wedstrijd waar iedereen nog alles op alles zet om net dat beginner blik binnen te trekken. Het is een lange tijd geleden dat er een zware 8+ van Okeanos beginneling af werd. De laatste keer dat dit dan ook gebeurde was op een NSRF. Ik heb het hele jaar gedacht dat EJZ beginneling af zou worden op de NSRF met een tijd onder de 6 minuten.
Het is dus aan de zware mannen om te laten zien aan roeiend Nederland dat hun ballen groter zijn, dat hun start sneller is, dat hun eindsprint feller is en als er een ploeg in de buurt komt dat ze laten zien wie er de echte bazen van de Bosbaan zijn.
Heren succes!!

MGL – Wessel Stam
De heren van MGL gaan ook weer bij de laatste wedstrijd van het seizoen strijden om dat blik. Na de winst op de Koninklijke Holland Beker en het behalen van het sprintblik tijdens de Thetis Sprint, kunnen wij allen wel stellen dat dit al een prachtige start is van een nog mooier einde. Het kan niet anders dan dat zij deze stijgende lijn vasthouden en ook op de NSRF en tijdens de Argo Sprint. Ik hoop dat de mannen uitgerust zijn en dat de heer Oggel ook een beetje uitgerust uit Brussel is teruggekomen en weer op de Bosbaan kan laten zien wat voor PR hij heeft. Ze zullen op zaterdag en zondag in de 4- starten en op zaterdag starten ze ook nog in de 2-. De Brabant 2- (met Sam en Willem) start in het zware veld en liggen naast Jeffrey aan de start en de Witte 2- (Thei en Oggel) start in het lichte veld.

MGD
Door wat blessures hier en daar hebben de dames besloten iets heel anders te gaan doen. Ze zullen de slotwedstrijden op zaterdag in twee 2- starten. Het ene tweetje bestaat uit Megan en Annejet en de ander uit Sarah en Sigrid. Op de sprint kunnen ze alvast oefenen voordat zaterdag het echte werk begint. Op zondag starten zij als afsluiting in de 4-.

MGLD
Alle drie de lichte dames starten dit weekend in de skiff. Meaghan in de LDG1x en de LDE1x, Manon in de LDG1x en Johanna in de LDG1x en LDB1x. Ook zal Manon weer met Vera van Phocas in de dubbel twee stappen in het LDDev2x en het LDG2x.

OJD
Een druk weekendje voor de Ramon. Rianne start beide dagen in de skiff (DG1x en DE1x) en op zaterdag samen met Jocelyn in de 2+. Jocelyn start naast de 2+ ook beide dagen in de 2- met Baukje van Gyas. Claartje start natuurlijk in de skiff (LDE1x) en waarschijnlijk zaterdag in de dubbel twee met Benita.

Boris
Boris heeft zijn eerste wedstrijd in de skiff volbracht, echter was het veld op de Holland Beker vrij zwaar maar dit weekend zal hij tegen gelijkwaardige roeiers strijden. Zowel op zaterdag als zondag gaat hij van start, op zaterdag in het LG1x veld en op zondag in het LB1x veld en wie weet scheren wij zijn haren dit weekend wel af!

Jeffrey
Jeffrey maakt er het laatste weekend echt een plezier weekend van. Hij start zowel in de 2- (naast Willem en Sam) als in de 4+ en in het mooiste nummer wat er is op de slot, de 2+.

Jurgen/Christiaan/Ruben
Na zijn veelbelovende debuut in de skiff op de ARB start Jurgen ook dit weekend weer in de skiff in het Beginner veld. Zal er dit weekend geen snoekende Skollie in de weg zitten waardoor hij er met de winst vandoor kan gaan? Christiaan start dit weekend beide dagen in de skiff (G1x en B1x) en in de Elite acht in een combi. Ook Ruben start dit weekend beide dagen in de skiff (LG1x en LB1x).

2020
De dames van SilVia starten in allemaal verschillende nummers, skiffjes, tweetjes, viertjes en de acht. Geen nummer is te gek. Voor Benita de kans om dit weekend Elite te worden als de dames weten te winnen in de acht.

Categorie: