NSRF slotwedstrijden

5 juli 2010 - door Maartenb - 2 reacties

De laatste wedstrijd zit er weer op. Drie blikken, vier sprintblikken en twee Okeanos records waren het resultaat voor Okeanos.

Het blijft een dubbel gevoel de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Aan de ene kant wil je nog één keer heel hard knallen, aan de andere kant zit je al met je gedachte bij het feest wat er op volgt.
Mark Rottier en Peter Kromdijk hadden een goed gemiddelde dit weekend, twee starts en beide trokken ze blik, het SA4- en het LSA8+ veld. Zij zijn nog niet klaar voor dit seizoen, zij zullen met Marten Bus (Triton) en Steven van Dooren (Nereus) naar het FISU WK gaan.

Naast Peter en Mark, trok ook Jan-Erik Freund een blik in de SB-acht. Tot het laatste moment leverde zij strijd met de lichte acht van de bond. Het was een nieuw Okeanos record Jan-Erik zal binnenkort vertrekken naar het SB-WK.

Rianne Schoo gaat ook naar het SB-WK, zij zal starten in een 4-. Dit weekend hebben zij ook mee gedaan. Helaas was er geen blik voor hen, na een zware week trainen, konden zij de FISU 4- niet voorblijven. De SB 4- van Rianne zal pieken op het SB-WK.

In het veld SA8+, waar Jan-Erik blik trok, zijn Thijs Bosgoed, Mathijs Ardesch en Bart Kroes in een sterke combi en Ramon Vogelzang in een mogelijke FISU acht combinatie gestart. Ook hebben zij in 4- gestart, helaas kwamen zij niet verder dan de 3e plek.
Daarnaast hebben zij ook nog in twee 2tjes gestart in het SA2- veld. Bart en Mathijs behaalde op de Argo al een overwinning en braken in het SA2- hun eigen Okeanos record, in 6:48.12 gingen zij de baan over.

In het LSA8+ veld wonnen Peter en Mark, maar heel knap tweede werden de Tweedejaars Lichte pikken en braken een persoonlijk record, 5:54.88. In eerste duizend ging het allemaal nog niet zo hard, zij lagen vierde. Maar in de tweede duizend vlogen zij over de baan naar de tweede plek. In het LDev veld werden zij 5e en in het LO4- veld werden zij knap 4e.

De Tweedejaars Dames hebben in het DDev4- gestart, net als het hele jaar. De nummer 1 van het klassement deed niet mee, maar weer werden onze dames 2e achter een Hunze/Laak combi. De andere dames hebben vrijdag twee sprintblikken binnen getikt, in de 2- en in de 4-, maar zaten in het DDev4- vel in de B-finale.
In het DO4- veld werden de TJD derde, daarna stapten ze met de twee viertjes in de acht. Er zat echter geen energie meer in.

Eerstejaars Dames zat na een redelijke goede prestatie in de acht op de Martini, weer alleen in de acht. In het eerstejaars veld kwamen zij helaas niet mee, maar de zondag in het beginnelingen veld wisten zij de finale te bereiken door tweede te worden in de voorwedstrijd. In de finale werden zij net 5e achter Argo.

Eerstejaars Zwaar wilde nog een keer het kunstje van de Martini proberen. Helaas lukte dit niet, zij eindigde op de plek waar ze ook zijn geëindigd in het klassement, een mooie 4e plek. Op zondag gingen zij in 4+ en 2+, de laatst genoemde had hoge verwachtingen, omdat ze in de voorwedstrijd de eerste tijd hadden. Helaas kon de oude Galadriël niet tegen de hoge golven en konden zij er nog net voor zorgen dat zij niet zonken. Ze moesten na 1200m de eerste plek afstaan en werden uiteindelijk 3e.
Eerstejaars Licht zetten alles op het LB4+ veld, omdat het de laatste kans was op dat felbegeerde beginnelingen blik. Het was dan ook enigszins teleurstellend, dat zij dit doel niet behaalde.

Ger Strampel probeerde het maar eens in de skiff. Hij deed het goed voor de eerste keer, maar bereikte beide dagen net de finale niet.
Andere skiffeur Robin Kraak ging nog de laatste keer knallen in de skiff. Erg goed deed het, als derde mocht hij door naar de finale. In de finale roeide hij beide mensen uit zijn voorwedstrijd eraf en werd derde. Ook startte hij in de 2-, helaas bleek de brug op de 1500m het einde van zijn race te zijn.

Kristel Kooij heeft veel gestart afgelopen weekend. Zo startte zij in het DO1x veld, twee keer in het DSA1x veld en ook nog in het DSA8+ veld. In het laatste veld werden ze net tweede en behaalde de NSK-titel.
Lotte Terwindt ging "maar" twee keer de baan over. In het LDSA1x veld werd zij vierde, en in het LDO1x veld behaalde zij net de tweede plek. Ook behaalde zij een sprintblik op de Argo-sprint.

Naast onze wedstrijdroeiers waren er ook twee talentenachten op het water. De dames talenten werden derde in hun heat. De heren talenten roeiden naar de 6e plek en hebben daarna alle leden voorzien van een goed stuk vlees van de BBQ.

Daarna barstte het feest los. Maar niet iedereen gaat uittraining er zijn ook nog redelijk veel Okeaniden die uitgezonden worden;
Mechiel zal in de vier starten op de derde Wereld Beker in Luzern
Roel zal in de skiff starten op de Wereld Beker in Luzern
Jan-Erik en Rianne gaan naar het SB-WK
Peter en Mark gaan in de vier naar het FISU WK
Kristel en de Tweedejaars Dames maken nog kans om naar het EUC te gaan

Kortom het wordt een mooie zomer!