Novembervieren

5 november 2016 - door merelK - 0 reacties

Nabeschouwing:

Zondag 6 november was de grote opening van het lustrum maar tegelijkertijd roeiden er ook 6 ploegen de Novembervieren op de Amstel. Het weer zat niet helemaal mee en er waren constant buien maar dit hield de roeiers niet tegen om de eer van Okeanos hoog te houden. Het was als eerst de beurt aan Bastiaan die samen met zijn supercombi aan de start lag. Helaas zorgde een zieke, een te laag tempo en het net te weinig samen geoefend hebben ervoor dat de ploeg niet in staat was de ploeg van Nereus te verslaan en moesten ze genoegen nemen met een tweede plaats. Daarna was het in hetzelfde blok de beurt aan MGLD. Ze hadden nog niet heel veel gevaren in dit nummer en weinig trainingen op hoog tempo gedaan. Helaas viel de uitslag daarom toch wat tegen maar het was een leerzame race voor deze dames, die hopelijk ook tijdens de winterwedstrijden, Heineken en Head in deze ploeg aan de start zullen verschijnen. 

Blok drie was goed bezet door Okeaniden. De Amstel-combi met Jurgen, Chris, Ruben en Rick startte in het O4+ veld. Het was bij de start al te zien dat de jongens technisch goed samen konden varen en met een lekker tempo begonnen ze aan de vier kilometer. Na een strakke race wisten ze knap in de middenmoot te eindigen met een tijd van 13.36.15 (daar waar 13.37.08 voorspeld was! Complimenten voor de goede voorspelling). Daarna kwam het N4+ veld voorbij met daarin eerst twee Skøll combi's, Emil en Jeffrey zaten beide in een andere boot maar wisten in minder dan een seconden van elkaar te finishen. Maar de beste wedstrijd werd gevaren door MGL in dit zware veld. Ze wisten hier heel knap een 5e plek in te behalen en erg dicht op de nummers drie en vier. Dit beloofd nog veel voor komend jaar! 

Voorbeschouwing:

Bastiaan
Het koningsnummer dit jaar is toch wel de SA4*. De grote mannen van de skiff zijn samen bij elkaar in de boot gestapt om uit te gaan maken wie naast hard in de skiff, ook hard in een sneller nummer gaat. Bas start met de winnaar van de Tromp Boat Race Koen Metsemakers, derde op het SB-wk in de 2x Amos Keijser en de reus van Njord namelijk Floris Rölling. Wat een koningen. De grootste concurrentie zal komen van Nereus. Met routiniers als Freek Robbers, Robert Vicic en Abe Wiersma weet je dat dit pittig hard zal gaan. Kunnen Bas en zijn kompanen hun vermogen optimaal benutten en deze Nereus boot pakken? Of zullen de Nereïden gebruik maken van hun thuisbaan en met de winst ervan doorgaan. Kortom, het gaat jankend vet worden! Er gaat keihard gepompt worden! Mooie dingen. Verder varen er nog een aantal andere ploegen mee als vulling van het veld, maar zij zullen waarschijnlijk niet mee doen om de blikken, dus is het ook niet interessant om hen te te noemen.

MGLD
In het LDN4* veld met 10 inschrijvingen zullen onze MGLD; Manon, Marloes, Johanna en Charissa het dit weekend onder andere opnemen tegen Gyas, Aegir, Triton en een voor Manon en Charissa oude bekende, de ejld'16 van Nereus. Daar waar Nereus vorig jaar liet zien dat zij de bochtige Amstel wisten te kennen, hebben onze lichte damesch hun puntje er al eens voor weten te drukken in de strijd om het beginnelingenblik. Dit weekend zal voor onze damesch vooral een eerste krachtmeting zijn met de rest van het nieuwelingenveld. Wij zijn dan ook erg benieuwd of onze damesch de technische verbeteringen die zij de afgelopen tijd hebben gemaakt in de 2x, kunnen omzetten tot harde halen een hoge bootsnelheid in de vier. 

De Chris, de Jerk, de Rick, de Ruben en de Heleen.
In de 4+, het op een na logste nummer. Dat moet voor de “lichte” Zware mannen een uitdaging zijn. Vooral kijkende naar het veld waarin zij starten, met een dikke Nereus en Laga ploeg, zijn ze inlekker gezelschap. De lichte mannen van Njord zijn ook weer aanwezig net als op de Tromp. Maar of zij onze zware mannen kunnen doen Zwichten lijkt me sterk. Net als op de Asopos, is het weer een interessante dag voor de Herikjes, echter mogen onze mannen nu tegen grote Herik starten. Voorspellende dat ze een tijd van 13:37,08. gaan roeien hopen wij dat wij tijdens de lustrumopening kunnen vieren dat Okeanos weer een blik trekt.

MGL
In het nieuwelingen 4+ veld zullen de heren van MGL’17 starten tegen 27(!) andere ploegen.
Een heel gemakkelijke race zal het niet gaan worden, aangezien er aan de start veel ervaren ploegen liggen waaronder ook enkele andere okeaniden. Waar de lichte pikken hogen ogen gooiden tijdens de Tromp, zullen zij dat hier zeker ook weer doen. Een goed gevaren race op onbekend water in Hilversum (met echt ge-wel-dige toeschouwers) een aantal weken geleden geeft veel goede moed voor de heren. De Amstel als tweede thuiswater beschouwend, zullen deze heren er weer alles aan doen om vooraan te varen. Ditmaal in een andere opstelling dan tijdens de Tromp. De heer Steenvoorden, die overigens ondanks zijn bijna 5/7 aandoening goed gevaren heeft in Hilversum, heeft plaats moeten maken voor Kastper Goku Smit. Zal hij weer Super Saiyan gaan tijdens deze race van 4000m?
Indien Kastper goed presteert, zal het nog spannend worden de komende weken in de MGL’17 selectie. Kan iedereen weer op gewicht komen? Stopt Sam eíndelijk met denken aan zijn nieuwe liefde? En zullen onze 6 MGL’17 helden het lustrum der LPF wel overleven? Want onthoud u allen goed: 1 fles is geen fles.
Heel veel succes weer jongens; jullie kunnen het!

Emil en Jeffrey
Ook Emil en Jeffrey zullen aan de start verschijnen in dit zelfde, goed gevulde N4+ veld. Sinds dit seizoen zijn ze gaan mee trainen met de middengroep van Skøll, een grote groep gasten die in het weekend van de Tromp zijn afgereist naar Berlijn om daar in een 8+ hun eerste wedstrijd te starten. Ze voelen zich erg thuis in de groep Skøllies en besloten daarom om door te trainen met deze groep. Beide gasten starten in een andere boot maar natuurlijk mét het Okeanos lustrumpakje. Het is lastig om te voorspellen hoe beide viertjes het zullen doen maar dat het een leuke wedstrijd wordt om naar te kijken is wel duidelijk!

Categorie: