NOOC Openingstoernooi

27 maart 2012 - door Sabrina - 1 reactie

Het weekend van 23-25 maart was de aftrap van het echte competitie seizoen, het NOOC Openingstoernooi in Tilburg!

Dit jaar verschenen er maar liefst 14 Okeanos ploegen aan de start op het water in Hilvarenbeek.
Vrijdagmiddag vertrok de eerste lichting naar het zuiden om daar alvast een gezellige avond te hebben in vakantiepark Beekse Bergen. Uiteraard werden er ook nog wat biertjes gedronken op de societeit van Vidar.
Zaterdagochtend was de beurt als eerst aan Dames C4+ ploegen VOLT, Festina Lente en P.K. De eerste wedstrijd is natuurlijk altijd even spannend, maar de dames gaven alles wat ze hadden op de 500m.
De resultaten in de voorwedstrijd zorgde ervoor dat de dames van Festina Lente en P.K. tegen elkaar moesten strijden in de E-finale. Deze werd gewonnen door P.K., Festina Lente kwam als derde over de finish. De dames van VOLT hadden veel goed gemaakt in hun tweede voorwedstrijd, waardoor zij de C-finale mochten starten, hier werden zij tweede.

Vervolgens was het de beurt aan Heren C4+ ploegen Invictus en The Sabreena's. De ploegen hadden al tegen elkaar gestreden, maar hoe deden de andere verenigingen het? De twee races van Invictus bleken goed te zijn voor een D-finale in de poule, die zij wonnen. The Sabreena's hebben dit weekend dubbel en dwars laten zien dat zij de nieuwe boot Carakter waard zijn. Beide voorwedstrijden wonnen de heren en ze zetten zelfs een mooie tijd neer van 1.55! Dit betekende een A-finale voor de mannen, waarin zij vierde werden. Een zeer mooie prestatie!

Er zijn dit jaar maar liefst 4 B4+ ploegen die de B4+ bokaal starten. Even een flinke organisatie met boten, maar wel mooie races op het water.
De heren B4+ met Karel Bruhl, Niels Le Cointre, Jakob Schroevers, Antoine Gout en Tom Hees ging als eerste van start. Niet alle leden van de ploeg waren helemaal nuchter, waardoor de race hard van start ging, maar eindigde in een vierde plek.
De dames B4+ ploegen zijn super gemotiveerd en trainen hard om de B4+ bokaal binnen te slepen.
B4+ Sereia met aan boord Annemarel Neuteboom, Rosan Stuijt, Tessa de Kruijk en Jiske Loomans voeren een mooie race in de nieuwe C4+ boot Carakter. Zij zetten hier een tijd van 2.08 neer. B4+ ELFYS (Evelien Vos, Lisette Moonen, Yasmine Hassan en Suzanne de Jong) ging hier met invaller Jasmijn Vervloet overheen en deze ploeg zette een tijd van 2.07 neer!
Als laatste was het de beurt aan R.M.F.A.O. (Frederique Mulder, Annemijn Sondaal, Geerte van Kesteren, Joyce Bakker en Michelle Meijer). Onder leiding van hun fanatieke coach Gert Jan Leerink zetten deze dames tijdens de eerste voorwedstrijd de de snelste tijd neer van alle B4+ ploegen die mee deden, 2.06. Helaas was tijdens de tweede voorwedstrijd de nummer 2 net iets sneller en werden de dames 2e op 0.004 seconde. De definitieve uitslagen staan helaas nog niet online, dus de plaatsing in de bokaal is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat deze dames B4+ poegen mee doen in de top van de bokaal!

Zaterdagavond was het tijd voor het beruchte feest bij Vidar. Okeanos was goed vertegenwoordigd en heeft meerdere pogingen gedaan de paal met string in te komen. Ook bestuursleden deden er alles voor om de eer van Okeanos hoog te houden, wat leidde tot een vestje in tweeën.. Helaas is de string de paal niet uit gekomen, maar hebben we wel een avond gehad om nooit meer te vergeten!!

Zondagochtend was het opstaan toch wel even zwaar, maar de ploegen Thake, Bamboes en Los Remeros mochten vandaag laten zien wat ze waard waren!
Thake heeft beide voorwedstrijden hard gestreden, wat leidde tot een plekje in de E-finale. Hier gingen zij er met de vierde plek vandoor! Deze wedstrijd smaakte wel naar meer en de meiden zullen hard trainen om te stijgen binnen de bokaal!
De meiden van de Bamboes wonnen hun eerste voorwedstrijd glansrijk. Helaas bleek de tijdwaarneming niet goed te zijn en moesten de meiden deze race over varen. Ter compensatie mochten ze daarom ook in de nieuwe boot Carakter varen, waarin de een zeer goede tijd neer zette (2.11). Tijdens de tweede voorwedstrijd hadden de dames de smaak te pakken en gingen nog twee seconden harder, 2.09! Dit leidde uiteraard tot een plekje in de A-finale, waar de dames 3e werden. Super goed gedaan!
Ook Los Remeros was goed voorbereid naar de wedstrijd gegaan, klaar om te knallen! En dat deden de meiden. Hier werden goede races gevaren wat de meiden bracht tot een B-finale. Hier werden de dames 3e!

Ten slotte was het tijd voor de 4+. De Heren 4+ met Martijn Knap, Stefan Vree, Jan-Willem Nies en Thijs Schouten ging goed van start en voeren een sterke race, helaas moesten zij concurrent Nereus voorbij laten gaan.
De dames van het bestuur (mej. de Wedstrijdcommissaris, mej. de Ab Actis en mej. de Competitiecommissaris) stapten ook de boot in samen met invalster Anne van Beek. Het feestje van de vorige avond zat er nog flink in en de dames eindigden op een tweede plek.

Al met al een gaaf weekend en goede verwachtingen voor de Skoll Cup! Zodra de uitslagen online staan zal dit bericht geupdate worden.

Roeiers dit weekend in de C4+ ploegen:
VOLT: Sofie Jacobse, Jorinde Scholten, Muriel Palm, Pauline van Wierst en Barbara Verhaar
Festina Lente: Danielle Verboogen, Roos van Rumpt, Isabeau de Gruijter en invaller Bamboes
P.K.: Anne Voor in't Holt, Karijn Floor, Nam-Phoung Nguyen, Carolin Dors, Ineke Tjalsma en Dieuwke Eggink
Invictus: Robin Bakker, Gert-Jan Oostenrijk, Joris Bucker, Etan Wijnberg
The Sabreena's: Jasper Sijtsema, Orin Tijse Klasen, Bernard Smilde, Luuk Haring en Mark Betel
Thake: Karen Kiers, Tinka Makaske, Annalyn Brugman, Hitske Aspers
Bamboes: Merel Boersma, Eline de Jonge, Lianne vd Brink, Annemijn van Andel en Marloes Strengholt
Los Remeros: Mirjam vd Berg, Sylke Hendriksma, Charelle Cordewener, Rosalie Blommaard, Esmee Timmers, Lisanne Bakvis