NOOC Openingstoernooi

29 maart 2011 - door CarryV - 1 reactie

Afgelopen weekend was de aftrap van de C4 bokaal. De eerste wedstrijd werd gevaren in Tilburg op het NOOC openingstoernooi.

Deze wedstrijd werd bezocht door 6 C4en en 2 B4en. Er was erg veel concurrentie dit weekend, er deden bijna 200 ploegen mee. Op zaterdag ging de ploeg Der Strebers met Gerben Vermeulen, Jorik Spijkerman, Bram Rouw en Stephan Tjiook als eerste het water op. Zij werden gestuurd door Evelien Vos die later zelf moest starten. Vervolgens startte de ploeg Ad Metam met Bao Vo, Yorick Hallers, Ivo Budiman en Ronald Uitermark. Goed begeleidt door hun coach Nicole Kerklaan die tevens hun stuur was voor die dag maakten ze het nog erg spannend door een riem te breken. De andere ploegen in hun heat waren erg sterk. Daarna ging ELFYS de baan trotseren met Evelien Vos, Lisette Moonen, Femke During, Yasmine Hassan en Suzanne de Jong. Zij konden goed doorwisselen met sturen en mocht er iedere keer iemand anders onder de modderzak bij de start zitten. Later ging de ploeg Bosbaan Concorder starten zij waren helaas niet compleet maar gingen starten met Elisjka Vasen, Paula Stam en invallers Simone Verkleij en Lisette Moonen gestuurd door Esther van Brandwijk. Helaas hebben ze maar één keer kunnen starten maar dit houdt hen wel in de bokaal. Het was een erg spannende dag voor de ploegen hun eerste wedstrijd, de dag resulteerde in D en E finales.

Na de wedstrijd zijn we met een aantal ploegen gaan eten als voorbereiding op het feest. ’s Avonds was het zeer bekende feest met de paal. De paal was denk ik niet goed ingezeept of Laga had training gehad maar na 10 min waren ze al boven. Daarna werd het nog een wilde avond. De ploegen hebben zich volgens mij goed vermaakt. Gelukkig is niemand zijn das kwijtgeraakt en is het met een aantal bloedneuzen tot in de vroege uurtjes doorgegaan.

De volgende ochtend stonden de ploegen weer fris en fruitig om 8 uur bij Vidar. Daar was nog duidelijk te zien dat er een goed feestje was geweest. Damesch 1 ging als eerste het water op met Jeroen van Hoven, Stan van Kesteren, Rick de Leeuw en Thomas Oudega. Ze gingen iedere heat harder varen dus als ze deze stijgende lijn doorzetten komt het goed. It’s complicated met Joyce Bakker, Frederique Mulder, Michele Meijer en invaller Sophie Terwindt lieten zien dat met z’n drieeen roeien echt wel een beetje complicated is (bankje ging los). De tweede heat lieten ze zien dat ze nog een stuk sneller konden.

Op zondag ging ook de Heren Club8 starten. Zij gingen in het B4en veld laten zien wat ze konden. In de eerste heat werden ze 2de en 3de achter Nereus. Tweede werd Okeanos 1 met Martijn Knap, Jan Willem Nies, Pepijn Schreurs en invaller Roel Zwaard gestuurd door Sofie Leenders en derde Okeanos 2 de boot met John Onneweer, Maxime Eiselin, Patrick Zijlstra en Alexander Boers gestuurd door Geerte van Kesteren. De strijdt tussen de twee boten was erg groot. In de tweede heat moesten ze 4 seconde inhalen dus het was erg spannend of dit zou lukken. De twee boten van Okeanos zaten de tweede keer bij elkaar in de heat samen met Aegir en Skadi. Deze lieten zij al snel achter zich en uiteindelijk werd deze heat gewonnen door Okeanos 2. Helaas had Nereus het net iets sneller gedaan maar toch een mooi resultaat!

Iedereen heeft goed zijn best gedaan en laten zien wat die kan. Tot de Skoll cup kunnen de C4en nog even hard trainen op de Bosbaan zodat ze dan bij de thuis wedstrijd helemaal op hun gemak zijn.