NK wintertriatlon binnen

25 oktober 2009 - door Willem - 18 reacties

Zojuist is bij het bestuur bekend geworden dat vandaag Martine van der Herberg Nederlands kampioen wintertriatlon is geworden. Een prachtige prestatie. Hieronder haar ervaring over de dag in Assen:

Zaterdagmiddag om half 1 was de start van de wintertriathlon. Ik had 10 km lopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen in het vooruitzicht. De eerste kilometers lopen gingen behoorlijk beroerd, maar na 5 kilometer begon het einde in zicht te komen en liep het wat beter. Het was inmiddels een beetje gaan regenen en dat was goed want het was erg warm. Degene die toen eerste was, lag 5 minuten voor.
Na het lopen snel op de fiets gestapt en rammen met die hap. Het waren 2 ronden van 25 kilometer. Na 1 ronde riep mijn trouwste fan (mijn moeder) dat ik 4e lag en er twee vrouwen vlak voor mij zaten. Ik dacht dat ik die 2 wel in 25 km in kon halen. En dat lukte vrij snel. Toen heb ik de turbo nog extra aangezet. De tactiek was om een zo groot verzet te draaien en te gaan met die banaan. De koploper haalde ik een paar kilometer voor het einde in. Dat had ik echt niet verwacht. Ik dacht: ik ga gewoon vol voor het fietsen en dan zie ik wel hoe ik het schaatsen overleef.
Na het fietsen snel mijn fiets weggezet en naar mijn schaatsen gerend. Ik moest toen nog 54 ronden schaatsen. Dat was echt overleven, want ik had veel pijn in mijn rug van het fietsen op een ligstuur en door het diep zitten met het schaatsen. Na een tijdje had ik ook geen idee meer hoeveel ronden ik had gedaan. Toen ik nog 10 ronden moest werd dat aangegeven door de speaker. Als je weet dat je nog 10 ronden moet dan gaat het wel weer, omdat je dan echt het einde ziet.
Na 3 uur en 20 seconden was ik als eerste dame over de streep. Dat was wel heel tof, dat had ik van te voren niet gedacht, omdat die andere goed getraind zijn doordat zij traitlons starten. Gelukkig had ik met het fietsen mijn achterstand van het lopen mooi ingehaald en heb ik die met het schaatsen kunnen behouden. Je moet jezelf steeds moed in praten onderweg. Mijn vriendin Hannah zegt altijd: boegen roeien beter. Dus ik dacht onderweg steeds: “roeiers fietsen beter”.