Nieuwelingen 4- Blikken op ZRB

10 mei 2010 - door Maartenb - 10 reacties

Terwijl iedereen aan het helpen was bij het OCT, gingen de wedstrijdroeiers naar het zuiden voor de ZRB.

Het weekend begon al vroeg voor Okeanos met de O2-, Bart Kroes en Mathijs Ardesch om 7.30u. Het was een veld met veel inschrijvingen en zij hadden een zware loting. Alleen de nummers 1 gingen door, Theta ging helaas te hard voor onze mannen.
Zondag kregen zij opnieuw een kans in het SA2- veld. De voorwedstrijd wisten zij te winnen, in de finale werden zij derde achter dezelfde 2 van Theta en Gyas, die met overmacht won.

In het Lichte Development wonnen onze mannen de voorwedstrijd. Helaas konden ze in de finale niet laten zien waar ze toe in staat zijn en werden ze 4e. In tegenstelling tot zondag. De heren hadden een makkelijke voorwedstrijd, maar in de finale moest het gaan gebeuren. En ze waren op stoom. Na een aardige start lagen ze 2e, één seconde achter Laga. Elke 250m deden ze een push, maar ze kwamen niet dichterbij. Tot de laatste meters, toen gingen zij er op karakter voorbij. Het was een ware thriller voor het publiek. Gefeliciteerd.

Onze Development Dames wilde Theta verslaan om de eerste plaats in het klassement te veroveren. Helaas sloegen de dames van Theta bij de start al een erg groot gat. Winnen zat er helaas niet meer in. De zondag moesten de dames wederom in het DN4- veld winnen. Asopos bleef nog een tijd aanhaken, maar uiteindelijk kwam de doorslaggevende push die zorgde voor de overwinning. Okeanos heeft weer 4 overgangs dames erbij!
Mirte en Sanne hebben op zaterdag in het DO2- veld starten. In de voorwedstrijd wisten de dames tweede te worden en door te mogen naar de finale. Helaas is de klik nog niet gevonden. Ook zondag in het DN2- veld was het er nog niet, doordat ze in een zware voorwedstrijd zaten, mochten zij geen finale starten.

De Zware Development heren zijn helaas nog maar met zijn drieën, Jorrit heeft er voor gekozen te stoppen met wedstrijdroeien. De rest liet zich niet uit het veld slaan en hebben een invaller gevonden bij Orca, Bram Hamburger. Helaas was de klik er niet en werden zij doorverwezen naar de B-finale. De zondag hebben de heren niet meer gestart.

Kristel Kooij werd in de voorwedstrijd van het DN1x tweede, helaas kwam zij 2 seconden te kort om als snelste tweede door te mogen naar de finale. In het DO1x veld maakte zij het erg spannend, wederom was het niet genoeg voor de finale.
Ook startte Kristel nog met Asopos in het DO4-. Ze gingen hard van start maar moesten de 4- van Skoll laten gaan.
De andere skiffeuze van dit weekend is Martine van der Herberg. Martine zit nog niet zo lang in de skiff, maar doet het elke wedstrijd een stuk beter. Het LDN1x veld is nog iets te hoog gegrepen, maar in het LDB1x veld zat Martine dichtbij bij een finaleplaats.

Doordat Jan-Erik Freund is geselecteerd voor de SB-groep. Kwam Ramon Vogelzang uit in de skiff. In het N1x wist Ramon zijn voorwedstrijd ruim te winnen. Ramon ging hard van start, zoals altijd. Na 1000m moest hij de rest voor laten en werd hij vierde. De volgende dag won hij zijn voorwedstrijd wederom. In de finale lag hij uit de start eerste, Skadi haalde hem in. Op de 1500m ging zijn kaarsje echt uit, hij perste zijn laatste beetje kracht uit, maar werd 3e. Een zeer goede prestatie na vier trainingen in de skiff.
Robin Kraak kwam voor LO1x veld naar Tilburg. Hij deed erg zijn best, maar er was geen finale plek voor hem weggelegd.

Eén van de Eerstejaars Dames viertjes verschijnt maar aan de start in Tilburg. Helaas hebben de andere te kampen met blessures en ziekte. Beide dagen, DN4+ en DB4+, lukte het dit viertje niet om de finale te halen.
Eerstejaars Licht had zaterdag in het LN4+ de beste start van het veld. Dit konden zij niet doorzetten en behaalden niet de finale. In de avonduren hebben zij nog een goede training gedraaid. Zondag in het LB4+ hadden ze een aantal mishalen, wat zorgde voor een lengte achterstand. Vanuit die positie konden ze de tegenstand niet meer terugpakken. De eindsprint was erg overtuigend. Als zij dit vasthouden, belooft het wat voor de Westelijke Regatta.
Eerstejaars Zwaar heeft wat veranderingen gehad de laatste weken. De finale van het eerstejaars klassement was voorspelbaar: Nereus, Laga, Aegir en Okeanos. Het eindigde in twee nek aan nek races. Nereus en Laga streden om de eerste plaats, wat Laga wederom won. Aegir en Okeanos streden om de derde plaats. Aegir won het helaas nipt.
De volgende dag was het in het beginnelingen veld hetzelfde, een strijd tussen Aegir en Okeanos. Het begon al in de voorwedstrijd. Het grootste verschil was een taft, elke keer wisselde ze. Aegir lag een halve meter voor op de finish. De finale beloofde wat te worden. Maar waar twee vechten om één been...Argo won, tegen alle verwachtingen in.

Links
ZRB-site
Klassementen tussenstand
Uitslagen