Nieuw wedstrijdtenue

17 november 2009 - door cvdb - 29 reacties

Tijdens de dies ALV is er voor het nieuwe wedstrijdtenue gestemd. Voor de mensen die de presentatie gemist hebben is hier een korte update over wat er besloten is:

In de 52 jaar dat de vereniging Okeanos oud is, zijn het roeitenue en het logo altijd hetzelfde gebleven. In het licht van de huidige ontwikkelingen menen wij dat het tijd is om daar verandering in te brengen. We willen het logo graag conform de bijgaande afbeelding aanpassen.

De aanpassing betreft de toevoeging van twee sterren, die het Olymische Goud van Okeanos symboliseren, alsook de toevoeging van een lauwerkrans. Een aanpassing aan het logo met allure, een uitstraling die lonkt naar toekomstig internationaal succes en tegelijkertijd herinnert aan de successen in het verleden.

Ook het roeitenue was aan verandering toe. In het bijgaande ontwerp lopen de rood boven groene strepen aan de voorkant van linksonder naar rechtsboven, met op het hart een uitsparing voor het nieuwe logo. Het logo dat vroeger op de achterkant stond verdwijnt. In plaats daarvan lopen de strepen op de achterkant door, gelijk een sjerp. De broek wordt donkerblauw, een kleur die ook terugkomt in de bestaande verenigingsdas en het bestaande bestuurspak van Okeanos.

Het wedstrijdtenue zal bestaan uit een wedstrijdpakje uit één stuk met een donkerblauwe broek en een wit bovenstuk. Zowel op de voor- als de achterkant loopt van de rechter schouder naar de linker heup een rode en groene streep, evenwijdig aan elkaar. Op de borst zit in de strepen een uitsparing waarin het logo afgebeeld staat. Het bovenstuk kan op de linkerborst voorzien zijn van het logo van een sponsor. Het competitietenue zal bestaan uit een donkerblauwe broek en een los wit t-shirt. Het t-shirt zal dezelfde bedrukking hebben als het bovenstuk van het wedstrijdpakje.

Het nieuwe pakje gaat 1 Januari 2010 in. Ook geld er een overgang regeling tot 31 december 2010, waarbij het oude pakje nog gedragen kan worden. Let er wel op dat ploegen uniform gekleed moeten zijn, dus de hele ploeg moet het zelfde pakje dragen op een wedstrijd.