Naverslag Tromp Boat Races

23 oktober 2015 - door ThijsS - 0 reacties

Nabeschouwing Tromp Boat Races, door Thijs Schouten en Thomas van der Wardt

 

Er valt veel te zeggen over de TBR. De organisatie die nu onderhand 30 jaar ervaring heeft had het er in ieder geval lasting mee. Of er simpelweg te veel inschrijvingen waren, of dat er niet goed over was nagedacht valt niet te zeggen. Waar heb ik het dan over? 1. Er was vrijwel geen ruimte om boten te riggeren, 2. de vlotten waren overvol 3. ook het inwegen was een chaos. (Ja, laten we ons allen verdrukken bij de weegschaal en heel hard ons startnummer roepen…).

Toch verliep de wedstrijd zelf goed. De chaos op het land stond in contrast met de rust op het water. Het was bijzonder goed roeiweer. Vlak water, licht windje, rustig warm roeien. Alles wat je wilt.

 

Het roeien:

 

H2x: Pedram en Tom voeren en steady race en werden derde in een klein veld. Enige ongelijkheid en andere problemen kosten het duo net te veel seconden, jammer- een tweede plek zat er zeker in.

D2-: Jocelyn en Bente voeren een goede race met een tweede plaats als resultaat. Fanatiek besloten ze er hard in te vliegen, om er later achter te komen dat 5,25km toch bijzonder ver is. Al om al, een mooi resultaat.

LDSB1x: Meaghan had jammer genoeg een off-day en eindigde achteraan in haar veld. Volgende keer beter!

H1x: Tijdens zijn eerste skiff wedstrijd werd Christiaan 27e (mix H1x/LH1x) in een erg groot veld. Het is duidelijk dat er met meer kilometers nog veel progressie te boeken valt. 

H1x: Ook Ramon voer een degelijke race. Net als Jocelyn en Bente kwam hij er de laatste kilometers achter dat 5km erg ver is. Een 15e plek in een goed gevuld veld (H1x/LH1x) was het resultaat. 

SB1x: Bastiaan werd met een snelle tijd 6e van de 68 in het LSB/SB veld.

LH1x: Zelf werd ik 21e in het H1x/LH1x veld. Opzich prima, mag een stuk beter. 

LH2-: Zowel Kerwin & Willem als Äaron & Boris gingen hier van start; voor beide ploegen voor het eerste een race in een 2-, wat toch nog iets heel anders in dan in een 8+. Beide ploegen hebben netjes gevaren, wat resulteerde in een 6de en 5de plek, respectievelijk.

LSB2-: Een aanvaring met een M16 2x tijdens het oproeien voorzaakte schade aan Tim & Thomas’ boot, maar zij lieten zich hier niet door uit de weg slaan. Helaas was er een Vidar/Thêta combi sneller, wat resulteerde in een nette 2de plek.  

Randstad 8+: Met een behoorlijk aantal (oud-)Okeaniden aan boord ging deze acht in een machtig tempo de baan over; het verschil met de nummer 2 was dan ook meer dan een minuut waarmee wederom een Tromp-blik wist binnen te halen.

Kortom, veel sterke ploegen en een prima weekend. De eerstvolgende 'echte' krachtmeting zal plaatsvinden eind November tijdens de Hel van het Noorden. Ook ditmaal zal er gevaren worden over een lange afstand in kleine nummers- we hopen iedereen in topvorm op de hel terug te zien!

Categorie: