Nabeschouwing Winterwedstrijden

21 februari 2019 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Geweldige mede-Okeanieden,

Nu de eerste wedstrijd van het jaar weer gestreden is, zijn er weer een heleboel verhalen te vertellen over de overwinningen en verliezen die zijn geleden. Vandaag en morgen zult u twee nabeschouwingen lezen. 

De eerste 'echte' wedstrijd van het seizoen zit er weer op. Dat we het dit jaar hebben over de lentewedstrijden in plaats van de winterwedstrijden is vast iedereen met mijn eens. In tegenstelling tot de meeste andere ploegen start ik dit weekend zowel op zaterdag als op zondag. Zelf keek ik erg uit naar de wedstrijd, ik had sinds het begin van het seizoen nog niks gestart. Dit bleek ook uit mijn voorbereiding rond het inwegen. De 72.5kg bleek op de ochtend van de wedstrijd nog een kleine 900g te ver weg voor mij. Dit zorgde er voor dat ik rond een uur of 8 in de ochtend mocht genieten van de zonsopkomst op de bosbaan vanaf een spinfiets in een regenpak. Fast forward een paar uur later en de weegschaal in delft gaf een keurige 72.6.. en toen 72.5 aan toen ik er op stond. Eerste overwinning van de dag in de pocket!

Na weer genoeg gedronken te hebben stapte ik vol vertrouwen en zin om te racen in mijn skiff. De grootste concurrent start direct achter mij aan dus die kon ik mooi in de gaten houden. Het was een redelijk spannende race maar op de helft van de afstand zag ik dat ik steeds verder uitliep en kreeg ik vertrouwen. Met kramp in mijn benen de laatste kilometer (Hydrateren kun je leren zouden sommige zeggen) vocht ik voor elke meter en kwam ik ongeveer 6 seconden voor de rest van het veld uit over de finish in een tijd van 19:57. Blik en oh wat een heerlijke tijd!

Maar daar bleef het niet bij dit weekend. De volgende dag was ik weer in Delft, die dag stond de dubbeltwee samen met Jurgen op de planning. Tijdens de afgelopen weken zaten ze welk vaker samen in de boot en dat ging steeds beter. We hadden beide vertrouwen in een goede race ondanks de sterke concurrenten die ook mee deden. Voor een blik zouden we hard moeten vechten maar het was zeker mogelijk. Ondertussen was ik weer een ruime 2kg zwaarder en voelde me een stuk fitter. Met een heerlijk zonnetje en een vlot windje mee vlogen we de race in. Elke kilometer ging het steeds beter lopen en op de finish hadden we 3 boten ingehaald (waaronder een 4* uit het veld voor ons?!). Uiteindelijk bleek dat we 2e waren geworden. Een ervaren ploeg van proteus had blijkbaar een iets strakkere lijn gevaren op hun thuiswater en kon zo een snellere tijd op de klokken zetten dan ons. Al met al waren we tevreden over de race, het was een mooi weekend waar we weer veel in geleerd hebben. Terwijl ik dit schrijf beginnen m'n vingers nu al weer te kriebelen als ik denk aan de komende wedstrijden. Het seizoen is weer begonnen mensen! Geniet er van want voor je het weet lig je weer aan de start van de laatste wedstrijd tijdens de NSRF en is het weer voorbij.
 

Oggel. 

Categorie: