Nabeschouwing Varsity

9 april 2019 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Nu iedereen bijgekomen is van één van de meest geweldige evenementen van het jaar is het weer tijd voor een nabeschouwing. De EJD 4+ vertelt over hun ervaringen op het woeste water van het Amsterdam-Rijnkanaal.

 

De 136e Editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijden ‘Varsity’ was voor ons niet alleen de start van het 2k seizoen, maar de start van de roeiwedstrijden als boot in het algemeen. Blessures en ziekten die ons vanaf het begin achtervolgd hebben, hebben het ons niet mogelijk gemaakt eerder met zijn vijven een wedstrijd te roeien, maar nu was het eindelijk zo ver. 

De Varsity was voor ons ontzettend relaxed. In tegenstelling tot de andere boten waren er voor ons veld geen voorwedstrijden, dus we konden onze dag relatief relaxed beginnen. De sfeer, zowel in de auto als bij het opriggeren als bij het voorbespreken, was ontzettend goed. In de auto hadden we af en toe een momentje dat er gedurende een bepaald nummer uit de afspeellijst even niet over roeien gepraat mocht worden, de wandeling naar het terrein vanaf de parkeerplaats was eigenlijk best rustgevend, en ook al waren er al snel een paar 10/13’s vermist, het opriggeren ging ook zonder grote problemen. 

    Iedereen kreeg de kans om even haar eigen ding te doen, haar eigen ritueeltjes uit te voeren, maar net voordat we de boot in gingen vonden we een moment met zijn vijven waarbij we, elkaar omhelzend, zeiden dat we gewoon keihard gingen roeien. 

 

    En dat hebben we ook gedaan. We hebben misschien niet gewonnen, maar voor ons was de Varsity een heel bijzonder moment. Het Okeanos-publiek dat even van zich liet horen bij het oproeien bracht een grote glimlach op onze gezichten, en bij het terugzien van dat filmpje komt er nog steeds kippenvel op onze armen. 
    En dan de race. We lagen – verrassend genoeg – recht toen er gestart werd, en tot ons grote plezier lagen we meteen goed in de race. Al snel lieten we drie boten ver achter ons, en toen Sköll bij de duizend meter weg begon te lopen, begon het gevecht tussen Argo en ons (de boot van Sköll bestond overigens uit ouderejaars en die doen dus niet mee binnen ons klassement). Chiara zette nog even een ‘Killer Twenty’ in, en we hebben echt gevochten om die 2e plaats. 
    Uiteindelijk zijn we 3e geworden op 0,6 seconden, en dus 2e voor het klassement, wat ons mooie punten heeft opgeleverd. Nu willen we er elke training voor zorgen dat we die 0,6 seconden – en meer, uiteraard – eraf halen. 
    We kunnen niet wachten op de volgende wedstrijd, om daar het gevecht, op onze prachtige Bosbaan nog wel, aan te mogen gaan. Tot bij de start!

 

Onze Oude vier heeft een 5de plaats behaald in de voorwedstrijd. De Dames vier heeft op een prachtige manier de voorwedstrijd gedomineerd en heeft een 2de plek behaald in de A-finale. De rest van de uitslagen ziet u hieronder:

D Ov4+ A-finale                                 13de
DB 8+ voorwedstrijd 2                       4e
LDB 4* A-finale                                   3e
HB 8+ A-finale                                     4e (EJZ Okeanos)
HB 8+ voorwedstrijd 2                       5e (combi Phocas/Vidar/Okeanos)
Oude vier voorwedstrijd 3                  5e 
Dames vier A-finale                            2e
LHG 2x voorwedstrijd 1                     5e 
H Ov4+ A-finale                                   9e 
DB 4+ A-finale                                     3e 

 

Foto: D4+ tijdens de start

Categorie: