Nabeschouwing van de Bavaria Aegir Lentesprint

6 april 2019 - door NoushkaB - 0 reacties

Afgelopen weekend was het tijd voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Hier nog een kleine terugblik op de BAL van mejuffrouw Bal.

 

"Beste mede okeanieden,

Op het moment dat wij dit schrijven zijn wij na een feest in het centrum van groningen knakworsten aan het maken in onze airbnb, om half zes. Ons eerste wedstrijdweekend was 1 grote stijgende lijn, met de climax op zaterdagavond in Huize Maas.

Op vrijdagmiddag reden we naar Groningen, waar we na een voedzame maaltijd in restaurant De Drie Gezusters op onze OV fietsjes naar de airbnb in Paterswolde scheurden. De ontvangst daar was warmer dan de soos op een open feest: Er was een bordje voor het raam gezet met “Welkom puck en het roeiteam” en omdat de gastvrouw jarig was, stonden er gebakjes op tafel voor ons. 

De volgende ochtend op tijd richting de Hoornsemeer. We riggerden onze geliefde coco op en gingen te water. 
De eerste voorronde verliep niet helemaal vlekkeloos. We pakten een lekker snoekje en we waren erg gespannen waardoor de uitvoering minder was, maar wilskracht hadden we zeker. Desondanks wonnen we deze voorronde met een bootlengte verschil, en waren gemotiveerd om in de tweede voorronde een betere race neer te zetten. En dit lukte. Na een spannende nek-aan-nek race gingen we in de eindsprint Nereus voorbij en finishten we 0.9 seconde na Skadi. Onze voorrondes waren genoeg voor een plek in de B-finale, waar we helaas wel 4 uur op moesten wachten. Een paar panini’s en 30 seconds potjes verder, waren we klaar voor de laatste 500 meter van de dag, en er was maar 1 plan: alles geven. 
Één seconde voor de start lagen we nog heerlijk scheef en dacht Rosanne nog even leuk een klapje te geven om het recht te leggen, maar tevergeefs. We startten een beetje scheef, maar krachtig weg. Gesteund door luid geschreeuw van onze stuur trapten we de boot zo hard mogelijk naar de finish en zetten uiteindelijk een mooie tijd neer die goed was voor een 3e plek in de B finale en een 8e plek in totaal. 

Zeker tevreden over hoe het ging, maar gemotiveerd om hard te werken om de volgende keer nog harder te gaan, gingen we weer naar de airbnb. We aten met z’n allen een hoeveelheid Chinees op waarmee we waarschijnlijk de jaaromzet van de plaatselijke afhaal hebben verdubbeld, en toen was ‘t tijd voor feest."

Categorie: