Nabeschouwing Tromp Boat Races

20 oktober 2014 - door JoranR - 0 reacties

Afgelopen zaterdag vonden de Tromp Boat Races plaats op het Hilversums Kanaal. Hieronder een wedstrijdverslag.

Claartje en Fenna startten in het LDSB1x veld. Fenna liet zien dat ze ervaring heeft met scullen en ging met veel souplesse en tempo richting de finish. Zij behaalde hiermee een zevende plaats. Claartje ging als nieuwkomer in het veld met een relatief laag tempo de baan over maar kreeg het voor elkaar meerdere boten in te halen. Zij behaalde een nette derde plek.

Jocelyn startte in het DSB1x veld. Haar eerste skiffhalen maakte zij afgelopen zomer. Aan haar was dus de taak om te laten zien wat ze geleerd heeft in de afgelopen maanden. Met een steady race voer zij naar de finish. In dit grote veld behaalde zij een nette 15e plek.

Tim startte in het LH4+ veld. Hij combineerde hierbij met Orca. Al snel bleek dat zij veel beter waren dan de rest in het veld. Met 12 seconden voorsprong op de tweede plek pakten zij de overwinning in dit veld. Met een tijd van 19:30.4 hebben zij een nieuw baanrecord gevaren!

Ramon startte in het H1x veld. Met zijn vele jaren aan ervaring en de vele keren dat hij de TBR startte was het parcours voor hem dus niet nieuw. Met een steady race waar hij de bochten goed nam wist hij twee boten in te halen. Ramon behaalde hiermee een nette achtste plaats.

Thijs startte in het LH1x veld. In slechts twee weken heeft Thijs het vertrouwen in de skiff weten op te bouwen. Het was een sterk veld waar hij tegen moest roeien. Ondanks zijn gebrek aan skiffervaring wist Thijs een achtste plek te behalen. Met wat extra trainingsuren biedt dit veel potentie voor de Asopos Najaarswedstrijden en de Hel van het Noorden.

Bastiaan startte in het SB1x veld. Ook voor Bastiaan was het niet de eerste keer dat hij de TBR zou starten. Met een prima race wist hij een aantal boten in te halen. Dit resulteerde in een 11e plaats.

Thomas startte in het LSB1x veld. Net als Thijs had Thomas nog maar weinig skiffervaring. Ondanks dat voer Thomas een prima race en wist in dit relatief grote veld een 19e plek te behalen.

JP&Jonah en Willem&Oscar startten in het LH2- veld. Willem en Oscar trainen al een aantal weken met elkaar en roeiden samen naar een zesde plek in een sterk veld. Door een blessure van Tom moest JP invallen. Samen roeide hij met Jonah ondanks het gebrek aan trainingsuren met elkaar naar een vijfde plek.

Als laatste was onze bedrijfsacht van Randstad aan de beurt. Er kan zeker gezegd worden dat zij een goede race gevaren hebben, meer ga ik nog niet verklappen. Lees het volledige wedstrijdverslag van Randstad in de bijlage.

Categorie: 
Bijlage: