Nabeschouwing Traianus Regatta

31 oktober 2017 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Afgelopen weekend vond er een primeur plaats, de eerste wedstrijd ooit op de Spiegelwaal, genaamd de Traianus Regatta. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Phocas en zal aankomende lente ook onderdeel zijn van één van de twee NOOC-bokalen. De wedstrijd vond plaats in een geheel andere setting dan wij gewend zijn, namelijk een brede (zachtstromende) zijtak van een rivier met 5 bruggen binnen 2 kilometer en met aan weerszijden een hoge dijk. De harde wind had veel vat op de locatie, waardoor het geen ideaal roeiweertje was.

’s Ochtends stond een 2K gepland over de Spiegelwaal. De Heeren van Remigandum Cartellum verschenen als eerste aan de start en eindigden op de 5e plek van de 20 startende H4+-ploegen. ’s Middags zou er oorspronkelijk nog een 1K met keerbrug op de planning staan. Door de weersomstandigheden en uitlopende blokkenschema werd deze 1K verandert naar een 500m. De Heeren werden keurig 7e op deze 500 meter!

De Damesch van 5 in a Row en Win & Tonic 2.0 mochten wat later op de ochtend aantreden voor hun 2K op de Spiegelwaal. Win & Tonic ging er weer keurig vandoor met de 3e plek, 5 in a Row eindigde op de 7e plek! ’s Middags stond deze Damesch-ploegen ook nog een 500 meter door weer en wind te wachten. Echter was het zo dat verschillende verenigingen hun bezorgdheid met betrekking tot de veiligheid hadden uitgesproken. Hierdoor konden ploegen ervoor kiezen om zich terug te trekken van de 500 meter. De Damesch van 5 in a Row durfden het niet aan met de hoge golven en harde wind. De Damesch van Win & Tonic gingen er wel voor en werden 4e op de 500 meter!

Categorie: