Nabeschouwing Thêta Herfst Regatta

7 oktober 2015 - door RosaVanBaal - 0 reacties

Door: de ploeg Club Sandwich

Bepakt en bezakt reisden wij zaterdagochtend af naar het zuiden van het land voor het wedstrijdweekend bij Thêta. Dit was de eerste wedstrijd van de Najaarsbokaal en bestond uit vier afstanden; 250m, 1000m, 2100m en op zondag de 5,7 km.

Ons vertrek ging niet zonder problemen, gezien de bestuursbak allerlei spectaculaire lampjes heeft die de accu wel eens leeg willen trekken. Gelukkig was de man van de ANWB extreem vrolijk en konden toen de zon begon door te breken op pad.

Nadat we een opriggerrecord hadden neergezet stond als eerste de 1000 meter op het programma, ondanks een voorzichtige race eindigden wij op een vierde plek. De sprint ging goed, waardoor we een derde plek behaalden. Ondertussen maakten ook de Moterboters zich klaar om de strijd aan te gaan met de veel ervarenere ploegen, zij trapten zich in een wisselende race over de finish. Na een stevige lunch (denk 4 Albert Heijn-tassen) was het tijd voor de 2100 meter. We wisten dat we niet te voorzichtig moesten zijn en trapten de boot met z’n allen lekker hard weg. Dit resulteerde in een derde plek, mede dankzij enthousiaste aanmoedigingen van mejuffrouw Tabak, mejuffrouw Van Baal en de Motorboters en natuurlijk de Thetanen die met liefde en argwaan hun fietsen uitleenden! De Moterboters zetten vervolgens zelf een hele steady race neer, waar constant rake klappen gemaakt werden. Ze kregen bijna zin in de lange afstand, bijna…

Tijd voor Pilsch! Na het opzetten van de tenten zijn alle Okeanos afgevaardigden een hapje gaan eten in Eindhoven om een bodem te leggen voor het feest op Thêta. Een gezellige coverband in een tent die weinig onder deed voor die van Vidar! Het enige minpuntje was het beschermende gedrag ten opzichte van de witte wijn, die beduidend alleen in flessen kon worden verkocht. Pas toen het barpersoneel oprecht bang was voor Rosa kon er een glaasje vanaf.

De volgende dag was het weer vroeg op voor de laatste afstand van de vierkamp; de 5,7 km. Hoe je het ook went of keert, dat is LANG. In ons geval net iets te lang, waardoor we van de derde naar de vierde plek zakten. De Moterboters weerden zich kranig in een heldhaftige race om nog niet ingehaald te worden. Met elke push liepen ze weer uit en ze wisten de Argoploeg in een race om het bruggetje te verslaan waardoor deze heerlijk mochten laten lopen. Iets later moest er toch toegegeven worden, maar het was een race om trots op te zijn! Ondertussen hadden de bestuursdames na een zware nacht de wegenwacht weer laten komen omdat het toch lastig bleek te zijn de auto te openen wanneer de sleutels binnen liggen. Toen ze weer de longen uit hun lijf hadden geschreeuwd en iedereen zijn muntjes had weten uit te geven in het zonnetje aan Bahvaria en sociale chips keerden we weer terug naar Amsterdam.

Kortom, het was een top weekend! Mede mogelijk gemaakt door de helden van de ANWB. 
 

Liefs van Club Sandwich

 

Categorie: