Nabeschouwing Tête de la riviere de Seneffe

18 maart 2019 - door ClaartjeO - 0 reacties

Afgelopen weekend startten veel roeiers de Head of the River, maar Mathijs Oggel en Jurgen Toennaer vertrokken naar het zuiden vertrokken om daar een ander 'Hoofd van de rivier' te roeien. Zij startten daar tegen niemand minder dan Tim Brys en Niels van Zandweghe. Lees hier hun ervaringen!

Terwijl in Nederland 50% van de Head werd afgelast waren er ook een paar roeiers die eieren voor hun geld kozen en naar het buitenland vluchtten. Lukt het je niet lukt om een acht vol te krijgen, maar wil je toch graag nog een langebaanwedstrijd roeien in maart? Dan hebben onze zuiderburen daar een prachtige oplossing voor gevonden! La tête de la riviere de Seneffe is een 6km (of 5 als de sluis plots dicht zit tijdens de start van de race) lange wedstrijd over het kanaal tussen Charleroi en Brussel. Tijdens deze plezante race tref je vaak de Belgische equipe als tegenstand, voor hen is het een verplicht testmoment. Een mooie uitdagende race dus. Alhoewel Seneffe (of Genève voor intimi) maar 2,5 uur rijden is vanaf onze prachtige bosbaan blijkt het toch een andere wereld te zijn. Een korte toelichting waarom:

- Woorden als loting, instappen en het omroepen van roeiers zijn onbekend. Hier heeft men het over lottrekkingen, inschepen en recuperaties
- Kamprechters met stress? Welnee, in Belgie gaat alles op zn elf-en-dertigste en heeft niemand haast. Behalve als het tijd is om te lunchen, maar daar trekt men dan ook een luttele 2 uur voor uit.
- Een digitaal tijdwaarneemings systeem?? Ben je zot, dat doen we gewoon met twee stopwatches, eentje bij de start, en een bij de finish. Betrouwbaar genoeg. Nog wel even 5 uur wachten voordat je de resultaten kunt zien.

Al met al een zeer plezant weekendje weg met een 8/27e en 11/27e plaats voor Oggel en Jurgen in het M1x veld tegen de Vlaamse top.

Categorie: