Nabeschouwing Skøll Cup

19 april 2018 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Het eerste Bosbaan-weekend zit erop! Een weekend met heel veel spannende races en mooie resultaten. Op zaterdag ochtend hadden de NOOC-ploegen uit de poules Damesch 2, Heeren 2 en Damesch 4 de eer af te trappen. Om 08:30 verzekerde de eerste ploeg zich van een plaats in de A-finale: Bootje Hagelslag. 25 minuten later de tweede: de heeren van Bootergeil. Nog eens een uur later kwamen daar nog twee ploegen bij: de damesch van Lichtblond en Ambulance zullen het tegen elkaar opnemen in dezelfde A-finale, de finale van poule Damesch 4. 4 van de 7 ploegen in de A-finale, de andere ploegen in B en C-finale. Wat wil een composaris nog meer?

Na de eerste voorwedstrijden van de NOOC-roeiers zijn 3 ouderejaarsploegen aan de beurt. Als eerst Kilian & Martijn in het HCl2x-veld. Na een sterke start pakken zij gelijk de eerste plek, die ze 1500 meter vasthouden, maar uiteindelijk trekt Phocas toch aan het langste eind en gaat er met de winst in de voorwedstrijd vandoor. Wel verzekeren de heeren zich van de A-finale voor revange. In de finale staan ze hun mannetje, na 500 meter een keurige 3e plek, waarna ze de 2e plek overnemen van Gyas en nog dichtbij Laga komen in de laatste 250 meter. Hierdoor blijven ze tweede staan, achter Laga, in de Ask & Embla Bokaal.

De Heeren Club8+ wordt in de voorwedstrijd 2e achter de heeren van Proteus en bemachtigen hiermee een ook (de 6e van vandaag!) plekje in de A-finale. In deze finale worden ze 5e achter de altijd sterke ploegen van Nereus, Laga en Proteus en behouden hiermee hun 4e plekje in de Kruithuisbokaal.

De laatste ouderejaarsploeg van zaterdag zijn Mees, Lotte, Annemiek en Dorien, gestuurd door Jessie. In de voorwedstrijd pakken zij direct na een goede start een bootlengte voorsprong op de rest van het veld. De eerste plek houden ze vast tot de finish. In de A-finale doen ze precies hetzelfde, na 1500 meter liggen zij nog steeds 1e in het veld, maar Laga en Nereus zijn dichterbij geschoven in de tweede helft van de race. De twee ploegen blijken nog net wat meer reserves te hebben voor de eindsprint en drukken beide nog nét hun boegballetje voor de damesch. Een 3e plek voor de damesch met een halve seconde verschil op de winnaars van Nereus. Dit smaakt naar meer, zien we ze terug op de Rottebokaal?

’s Middags verschijnen er nog 3 NOOC-ploegen aan de start, Be(schuit) met meisjes, de Heeren TopC4+ en Gewoon boeg man. Zowel (Be)schuit met meisjes als Gewoon boeg man roeien zich naar de 3e plek in de B-finale, de HeerenTopC4+ naar de 5e plek in de C-finale.

Zondag

Op zondagochtend is het als eerste aan Louis, Stijn, Pieter, Björn en stuur Jan Joost om aan de start te verschijnen. Na een steady voorwedstrijd bemachtigen zij een plekje in de B-finale die ze zeer spannend maken. De eerste 1000 meter liggen de heeren nog nipt 2e achter Aegir, maar zeker in de laatste 500 meter laten ze de mannen van Aegir ver achter zich en komen met 6 seconden verschil als eerste over de finish!

Hierna is het tijd voor de Damesch Club8+, die in de voorwedstrijd de 4e plek pakken en aan de start van de B-finale verschijnen. Na een goede start liggen zij op de 500 meter al eerste. Uiteindelijk worden de laatste 500 meter nog zeer spannend, doordat Proteus zeer hard op komt zetten en ook Triton wil meer, maar de damesch behouden hun eerste plek en komen tevreden als winnaar van de B-finale uit de bus!

Terug naar de kleine nummers, Jocelyn startte dit weekend in het DE1x-veld en Rosa & Ieke in het DCl2x-veld. Jocelyn wordt 3e in de voorwedstrijd en verzekerd zich van een plaatsje in de A-finale, samen met 4 roeisters van Willem III en 1 roeister van Triton. Jocelyn eindigd als 4e in de finale. Rosa & Ieke worden 5e in de voorwedstrijd en lopen daarme helaasch een finale plekje mis.

Dan is het tijd voor de damesch in NOOC-poule Damesch 1 en de Damesch TopC4+. De Damesch van Canfaster roeien zich naar de C-finale en de damesch van Rock & Row naar de B-finale van de hoogste NOOC-poule. In de stromende regen in de C-finale wordt Canfaster netjes 3e, Rock & Row 6e in de B-finale!

Voor de Damesch TopC4+ is dit het eerste echte moment waarop zij zich kunnen bewijzen in het NOOC-Klassement nadat de Aegir Lentesprint als openingswedstrijd niet door is gegaan. In de B-finale pakken zij de 3e plek en bevinden zich nu waarschijnlijk nét in het linkerrijtje van het klassement.

Door al deze prestaties hebben er natuurlijk ook veranderingen plaatsgevonden in de stand van de NOOC-ploegen. De damesch van Rock & Row zijn een paar plekjes gezakt in poule 1. Canfaster, die eerst op het nippertje in poule 1 tevinden was, staat nu op de tweede plek van poule 2. Misschien slepen deze damesch de taart van poule 2 wel binnen de volgende wedstrijd! Lichtblond en Ambulance zijn helemaal van poule 4 naar poule 2 geschoten door hun goede prestaties het afgelopen weekend! Bootje Hagelslag bevindt zich nu in de top van poule 3, nog meer kans op taart! Beschuit met meisjes staat in de middenmood van poule 3. De Watertijgers staan in de top van poule 4, met daarachter Chivo. Wat betreft de TopC4+’en, deze laten helaas nog even op zich wachten.

Categorie: