Nabeschouwing Skøll Cup

13 april 2015 - door Sarah - 0 reacties

Door DC4+-ploeg Lien Back:

Dat de Bosbaan zo’n mooie baan is, weten we natuurlijk maar al te goed. De Skøllies zijn daar jaren geleden ook achter gekomen en organiseren al 21 jaar de competitie wedstrijd de ‘Skøll Cup’. Deze wedstrijd vond dit weekend weer plaats en Okeanos deed natuurlijk ook mee.

Zaterdagochtend 7:00u stond onze geliefde BarCie alweer te zwoegen en te zweten achter de bar en in de keuken om de bezoekers te voorzien van de nodige broodjes en drankjes. Ook de CC was in de ochtend aanwezig om lunchpakketjes in elkaar te zetten als bedankje voor de inzet van de competitie coaches. De eerste ploegen werkten zich ondertussen naar de finish om zich klaar te maken voor de race. Aan het begin van de middag waren de weergoden niet in een erg goede bui. Deze bui deelden ze met de mensen die ronde de middag moesten starten. De wind diezaterdag over de Bosbaan waaide was minder aangenaam dan de Wind (’15) die Okeanieden gewend zijn.

Zaterdagavond was er bij Skøll een feest georganiseerd, maar Lien Back zocht de fissa in onze eigen soos. Even samengevat: bier, brassen, bier, andere verenigingen, bier en een heeule vieze soos. Er werd regelmatig geprobeerd om te bar over te nemen, maar vanwege de flinke delegatie Okeanieden die aanwezig was om de bar te verdedigen, was dit keer op keer een verloren strijd. Na de niet-leden de deur uit gewerkt te hebben is het feestje stiekem nog even door gegaan. Lien Back mocht zich weer fris en fruitig (niet helemaal gelukt) melden om 7:30u. Jep, dat was pittig. Desondanks het tijdstip stapten we met goede moed de boot in. Die goede moed wisten we vast te houden tijdens het oproeien. Helaas hadden we vanwege een te snelle start en een te hoog tempo gedurende de race niet het gewenste resultaat weten te bereiken. Ook tijdens de finale waren we niet onszelf. Na afloop hadden we natuurlijk ontelbaar veel excuses maar ‘we hadden onze dag niet’ werd het doorslaggevende excuus. We brachten de boot naar de loods en zo’n vier minuten later stonden we met een goud-gele rakker in onze hand. Hadden we deze tijd nou maar tijdens de race... In de middag klaarde het weer lekker op en de zon scheen op menig piemels van BarCie leden (https://www.youtube.com/watch?v=pCZXTd-5ywI). Skøll begon met het afbouwen van de tent maar de Okeanieden genoten nog even van elkaars gezelschap in de soos. Ondanks de minder goede tijd en door de zon verbrande hoofden kijkt Lien Back terug op een geslaagd weekend.

Jullie Tante Toos vertelde me dat er ook weer goed gevoosd is. We zijn trots op jullie!

Een dikke vette knuffel van jullie Tante Lien!

Uitslagen:

DC4+ Kopje Onder: Poule 2 D-finale, 2e plek

Derv 4+ La Dolce Vita: 4e in de voorwedstrijd

Derv 4+ Roeipoezen: 4e in de voorwedstrijd

Derv 4+ Okeanos 2: 3e in de voorwedstrijd

HCL8+: 6e in de B-finale

D4*: 6e in de A-finale

HTopC4+: Poule 1 B-finale, 3e plek

DC4+ Ship Happens: Poule 4 D-finale, 3e plek

DC4+ Victorium!: Poule 4 B-finale, 5e plek

DC4+ Lien Back: Poule 4 D-finale, 6e plek

DCL8+: A-finale, 6e plek

Honerv C4+ Pro Omunibus et Unus: A-finale, 2e plek

DC4+ de Riemenrukkers: Poule 5 A-finale, 2e plek

DC4+ Telesto: Poule 5 B-finale, 6e plek

DC4+ Badkuip: Poule 5 A-finale, 3e plek

HC4+ de Boot of de Gladiolen: Poule 4 D-finale, 1e plek

HC4+ de Laffe Borrelaars: Poule 6 D-finale, 5e plek

DTopC4+: Poule 1 E-finale, 1e plek

 

Categorie: