Nabeschouwing Rottebokaal

28 april 2015 - door MerelB - 0 reacties

Op zaterdag vertrokken we om 11:00 vanaf Uilenstede met de auto richting Rotterdam. De sfeer zat er goed in, en na een vierde tijd op de skollcup zat de moed er goed in voor wederom een topklassering. De reis verliep niet voorspoedig, aangezien onze gids/coach/stuur Lianne ons naar de verkeerde kant van de Willem-Alexander baan leidde. We waren de wanhoop nabij, maar gelukkig kregen we hulp van een paar knappe en aardige dames van Nereus (ja, ze bestaan echt!). Zij wezen ons de weg. Eenmaal aangekomen werden wij niet vrolijk van de locatie. Een roeibaan in een polder zonder bomen met een harde wind zijn geen ideale omstandigheden om lekker te kunnen roeien. De veel te burgelijke kantine, die meer deed denken aan een vertrekhal van een vliegveld, zorgde ook niet voor wat meer sfeer. Ze zijn er overigens in geslaagd dat er binnen meer wind stond tot buiten.
Nadat we de Laffe borrelaars aangemoedigd hadden onder het mom van een bakkie ranzige thee, werd het tijd om de Caracter op te riggeren en nam Martijn het woord voor de wedstrijdbespreking. Het doel was om de A-finale te halen. Na de warming-up gingen we de boot in en roeiden we naar de start. Onze eerste 100 meter zag er goed uit en we lagen meteen vooraan in de race. Maar daarna leek het er wel op alsof Nereus en Proteus een motor in hun C4 hadden zitten, want zij danderden er vandoor. Het was van onze kant een slechte race en een teleurstellende tijd. Het resultaat was dat we in de C-finale belandden. Toen we weer aan land waren kwamen er gelukkig een paar lieve dames van de CC om ons te troosten met limonade uit een schitterend tapje. We hadden slechts een uurtje om ons weer op te laden voordat we weer het water op moesten. Eenmaal wachtend bij de start werd onze lieve stuur Lianne nog even in verlegenheid gebracht toen in de boot naast ons een knappe man van proteus zijn broekje liet zakken en nog op de valreep moest lussen.
We waren er op gebrand een betere prestatie neer te zetten, maar het mocht niet meer baten. Ondanks dat we technisch goed geroeid hadden, was er te weinig kracht onder water om de prestatie van de sköllcup te evenaren. We werden slechts derde in de C-finale, met een tijd die zelfs langzamer was dan eerder die dag. Weer aan land kwam gelukkig de CC weer met de nodige limonade. Onze adem stonk toch al dus dat maakte verder niet meer uit. Nadat we hadden omgekleed in de overigens meuie kleedkamers stapten we zonder bier in onze maag in de auto. We hebben nog gestopt bij de Macdonalds om onze maag dan toch maar met wat anders te kunnen vullen.
Deze prestatie dan maar snel vergeten en op naar de PE!L waar we het sowieso beter gaan doen!

Groetjes van HtopC4
 

Uitslagen:

Zaterdag

DC4+ Telesto: Poule 6, E-finale; 1e

DC4+ Kopje Onder: Poule 3, D-finale; 1e

HC4+ Laffe Borrelaars: Poule 4, C-finale; 6e

HC4+ de Boot of de Gladiolen; Poule 4, B-finale; 6e

HTopC4+: Poule 1, C-finale; 3e

 

Zondag

DC4+ Ship Happens: Poule 5, A-finale; 2e

DC4+ Victorium!: Poule 5, C-finale, 1e

DC4+ de Riemenrukkers: Poule 4, C-finale; 4e

DC4+ Lien Back: Poule 4, B-finale; 4e

DC4+ Backuip: Poule 4, A-finale; 3e

DTopC4+: Poule 1, C-finale; 6e

Categorie: