Nabeschouwing PEiL en PEiK

18 mei 2015 - door Sarah - 0 reacties

Door DC4+ Ship Happens

Afgelopen weekend was het dan zo ver: de PeiL. Na allemaal korte afstanden, zou dit onze eerste lange afstand worden.  Maar liefst 4,5 km lang zwoegen. En alsof dat nog niet genoeg is, hadden onze coaches ons overtuigd om ook de PeiK te starten. Dat zou bikkel zijn. 

Toen we de loting zagen, waren we in eerste instantie blij. Na 2 keer achter elkaar als eerste te moeten starten, mochten we nu uitslapen en hoefden we ons pas om 13:40 te melden. Totdat we zagen dat dat betekende dat we gelijk daarna alweer moesten vlotten voor de korte afstand. 

Maar terug naar de PeiL. Na 4,5 km lang ingeroeid te hebben naar de start, was het daar enorme chaos. 387 boten die daar dobberden en door onder andere de wind en grote vrachtschepen de ingewikkeldste manoeuvres moesten uithalen. En toen was het zo ver. 4,5 km lang zwoegen. Vanaf de kant werden we door coach Maud goed gecoached, maar helaas werden we al redelijk snel door een andere boot ingehaald. Het was echt heel zwaar en misschien moeten de gemaakte foto’s maar snel verwijderd worden… 

Na de finish hebben we de boot snel uit het water gehaald en een banaan verorberd. Toen moest de boot er al weer in voor de 450 meter sprint. Weer was er enorme chaos bij de start. Niemand wist waar nou precies de start was en of we boord-aan-boord of doorstart zouden hebben. Toen er eindelijk een wedstrijdleidingboot aankwam, wisten zelfs zij dat niet. Na ongeveer 3 kwartier daar te hebben gedobberd, mochten we eindelijk starten. En het ging best aardig (gezien de 4,5 km die we vlak daarvoor moesten). Moe sleepten we pas om half 8 de boot weer uit het water. 

Vanwege studie, verplichte familiebezoekjes, werk, etc, is niet iedereen naar het feest geweest, maar volgende wedstrijd zullen wij ons weer van onze beste kant laten zien! Maar een lange afstand roeien, dat doen we voorlopig niet meer. Dan maar niet zo bikkel: ship happens.Ondanks dat onze prestaties niet denderend waren, is de eer hoog gehouden door c4mix. Zij hebben getaart op de 450 meter, waarvoor hulde!

PEiL:

Ship Happens: Poule 3, 26e plek

DTopC4: Poule 1, 16e plek

Kopje Onder: Poule 3, 2e plek

Victorium!: Poule 4, 12e plek

Badkuip: Poule 4, 21e plek

Lien Back: Poule 5, 4e plek

de Riemenrukkers: Poule 5, 6e plek

Telesto: Poule 6, 10e plek

HTopC4: Poule 1, 9e plek

Laffe Borrelaars: Poule 5, 8e plek

de Boot of de Gladiolen: Poule 5, 18e 

DCL8+: 9e plek

HCL4+: 5e plek

D4+: 5e plek

PEiK:

MixC4+: 1e plek

HCL4+: 5e plek

Ship Happens: 19e plek

Roeipoezen(D4+): 9e plek

Schoon Schip (D4+): 6e plek

 

 

Categorie: