Nabeschouwing OCS & Orca Slotwedstrijden

22 juni 2015 - door Sarah - 1 reactie

Door DTopC4+:

Na maanden vol leuke en succesvolle wedstrijdweekenden, kwam het laatste weekend in zicht. We zouden de Okeanos Competitie Sprint en de finale van de NOOC starten op onze mooie Bosbaan. We hadden vrijwel het hele seizoen binnen de top 20 gevaren en op de EDR waren we 14e geworden. Niets stond ons meer in de weg om te finale van de NOOC te starten. Tenminste, dat dachten we.

Door omstandigheden was de 450 meter niet meegerekend, waardoor we op het laatst moment toch niet meer binnen de beste 20 zaten. Dit was een zware teleurstelling, maar na een peptalk van onze getalenteerde coaches besloten we om gewoon de Orca Slot te gaan starten. Geen bokaal in het vooruitzicht, maar wel meer kans op blik. 

Afgelopen vrijdag startten we eerst de Okeanos Competitie Sprint. Twee keer 500 meter. Bijzonder was dat Eric en Jordi er voor het eerst in levende lijve bij aanwezig konden zijn. Vlak voor de start van de eerste 500 meter begon het heel hard te regenen, maar dat hield ons niet tegen. Riemen droog houden en focussen. Dat zag je terug in het resultaat. Met anderhalve bootlengte voorsprong op de rest kwamen we over de finish. Toen op naar de tweede 500 meter. Weer regen, weer focus en weer met anderhalve bootlengte voorsprong gewonnen. We mochten voor de eerste keer aanleggen bij het erevlot. Wat was dat overweldigend. Iedereen was blij, we kregen ons blik, we werden gekust, kregen bier en champagne en uiteraard werd er voor ons gezongen. Wauw! ’s Avonds werden we gehuldigd en toen bleek dat we niet alleen een blik, maar ook een bokaal hadden gewonnen. Dé Okeanos Sprintbokaal! We hadden de smaak te pakken gekregen.

Met ons blik als mascotte in onze oproei jas waren we zaterdag weer klaar voor een nieuwe wedstrijd. En Dafne was er zoals altijd weer bij. Gelukkig maar, want de zenuwen begonnen op de komen. Bij de voorbespreking kregen we de volgende tactiek mee: snel starten en dan de rest voor blijven. Zo gezegd, zo gedaan. Zowel in de voorronde als in de halve finale waren we als eerste weg bij de start en kwamen we met wederom een bootlengte voorsprong over de finish. Toen konden we ons opmaken voor de finale, waarbij we twee kilometer moesten varen. Dafne en Esther fietste mee en Eric en Jordi volgden ons vanuit Tilburg via Facetime. De start was wat minder, maar we herpakten ons snel. Bij de 250 meterlijn hadden we al een voorsprong die we niet meer verloren. De voorsprong werd zo groot dat ons stuurtje Dennis wat zware ballen oneliners tegen ons kon zeggen. Meer benen, meer beter – bij twijfel meer benen, maar twijfel niet, want het gaat facking geniaal! Het ging tenslotte om de winst en niet meer om de tijd. En met die winst zat het goed. Voor de vijfde keer op rij wonnen we met een bootlengte voorsprong. Voor de tweede keer in 24 uur mochten we aanleggen bij het erevlot. Wie kan dat nou zeggen?

1 bokaal en 2 blikken. Een betere afsluiting van dit geweldige seizoen kunnen we ons niet voorstellen. Okeanos en Competitiecommisaris, Sarah Speelman bedankt! In het bijzonder bedanken we onze coaches Dafne, Eric, Jordi, Esther, Chris en onze zonneschijn Marlies. Tot volgend seizoen! Dan gaat DTopC4+’15 verder als Kees’16!

Liefs,

Damesch TopC4+’15

Uitslagen Okeanos Competitie Sprint:

DC4+ Badkuip: poule 2, B-finale -> 1e plek

DC4+ de Riemenrukkers: poule 2, B-finale -> 2e plek

DC4+ Telesto: poule 2, A-finale -> 2e plek

DC4+ Lien Back: poule 2, A-finale -> 5e plek

DC4+ Kopje Onder: poule 1, B-finale -> 4e plek

DTopC4+: poule 1, A-finale -> 1e plek --> SPRINTBOKAAL!

HC4+ Laffe Borrelaars: poule 2 -> 2e plek

HTopC4+: poule 1, A-finale -> 1e plek --> SPRINTBOKAAL!

D4+ Roeipoezen: B-finale -> 1e plek

D4+ La Dolce Vita: B-finale -> 2e plek

D4+ Okeanos 3: A-finale -> 4e plek

HCL4+: 3e plek

DLenteC4+ de Naiaden: C-finale -> 4e plek

DLenteC4+ NooitLek: B-finale -> 5e plek

HLenteC4+ Usain Boat: 3e plek

HLenteC4+ de Motorbooters: 4e plek

DCL8+: A-finale -> 3e plek

DTalentenacht: A-finale -> 6e plek

HTalentenacht: B-finale -> 4e plek

D1x Ieke: 2e plek

D2x Eva & Vera: B-finale -> 2e plek

Uitslagen Orca Slot:

HTalentenacht: 5e in de voorwedstrijd

La Dolce Vita: 5e in de voorwedstrijd

DTalentenacht: 5e in de voorwedstrijd

DCL8+: 4e in de voorwedstrijd

HTopC4+: kwart-finale HNSK -> 5e plek

D4+ Cat. B Okeanos 1: A-finale -> 2e plek

D2x Ieke & Rosa: A-finale -> 4e plek

HCL4+: 4e in de voorwedstrijd

HLenteC4+ de Motorbooters: 3e in heat

DLenteC4+ Nooitlek: 6e in heat

DLenteC4+ de Naiaden: 3e in heat

D4* RIC/Okeanos: A-finale -> 1e plek!

DTopC4+: A-finale -> 1e plek!

 

 

 

 

Categorie: