Nabeschouwing NOOC Openingstoernooi

31 maart 2015 - door Sarah - 0 reacties

Nabeschouwing door DC4+ de Riemenrukkers 

Vrijdag was het zo ver: de opening van het Competitieseizoen. Bewapend met een hoop goede zin en een aantal kratjes bier zijn we op weg gegaan naar Hilvarenbeek. Ons huisje, oftewel villa, lag op een prachtige plek midden in de natuur. Dit was een plek waar de rust niet verstoord diende te worden. Dit hebben wij dan ook zeker niet gedaan.

Wij, de Riemenrukkers, besloten deze vrijdagavond wat moed in te drinken voor de volgende dag. 
De vitamines B2, B6 en B12 uit onze drankjes van de vrijdagavond hebben ervoor gezorgd dat we zaterdagochtend fris en fruitig op de baan aanwezig waren. Niet vroeg in de ochtend, maar laat in de nacht vertrokken we naar de baan om de meldtijd van 8.20 uur te halen. Het doel was om de verhouding van het aantal seconden over een vijfhonderd meter gelijk te stellen aan het aantal gedronken biertjes per persoon. Je kan wel zeggen dat het behalen van dit doel enigszins gelukt is. Onze techniek was goed en met souplesse, en enige kotsneigingen, bereikten we de finish. Helaas was dit niet genoeg voor de A-finale. Gelukkig mochten we nog een paar wedstrijden starten, want dat is iets waar wij naar uitkijken na een goed feestje. In de middag namen we onze coach Daniël mee naar huis om te tukken, terwijl we Esther alleen bij de roeibaan achterlieten.
Het was maar goed ook dat Daniël zijn schoonheidsslaapje deze bewuste middag had gehouden, want 's avonds bleek hij zijn krachten hard nodig te hebben. 's Avonds, terwijl we onze trots aan het verzuipen waren, handelde Daniël als een ware ridder uit de Middeleeuwen. In het prachtige bos waar we verbleven, probeerden dertig wit-bloedkleurige woeste beesten uit Delft onze prachtige villa te verwoesten. Met vuur in zijn ogen en de stromende kracht in zijn lichaam heeft Daniël zich goed geweerd. Dankzij zijn braskwaliteiten hebben wij geen boete van tienduizend euro gekregen in tegenstelling tot een bepaalde andere studentenroeivereniging uit Amsterdam. Wel probeerde Lizzy, met ''de ongelukkige samenloop van omstandigheden'', bij dit bedrag in de buurt te komen. Qua feesten hebben we wel de A-finale bereikt. Met vele bootlengtes voorsprong kwamen we over de finish.

Een aantal van ons konden de volgende morgen de Gladiolen uit ons huisje nog even succes wensen. Daniël zelfs onder het genot van een shotje tequila. De rest van de zondagochtend hebben we kunnen doorbrengen in ons bed. Terwijl een aantal andere ploegen moesten starten, dachten wij: liever zij dan wij. Onze laatste mandarijntjes en biertjes hebben we kunnen uitdelen op straat. 
Met spierpijn in onze armen van het biertjes heffen kijken we terug op een mooi weekend van teambuilding. Bij de volgende wedstrijd zullen we ervoor zorgen dat we niet ook onze kracht onder water verzuipen. 
 
Veel liefs,
  
De Riemenrukkers 

Uitslagen per ploeg:

Laffe Borrelaars (HC4+): 2e in de F-finale

De Riemenrukkers (DC4+): 2e in de G-finale

Lien Back (DC4+): 2e in de D-finale

Okeanos 2 (D4+): 2e in de A-finale

Schoon Schip (DB4+): 2e in de A-finale

Ship Happens (DC4+): 1e in de D-finale

Dames 1 (DC4+): 2e in de A-finale

Badkuip (DC4+): 2e in de F-finale

Heren 1 (HC4+): 3e in de A-finale

Victorium! (DC4+): 2e in de F-finale

De Boot of de Gladiolen: 1e in de E-finale

Voor Kopje Onder en Telesto werden de finales afgelast. Zij werden respectievelijk 5e en 17e in de laatste voorwedstrijd. 

 

Categorie: