Nabeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta door Invictus the Reunion

14 oktober 2014 - door Sarah - 0 reacties

Op deze mooie zaterdag was Okeanos bijzonder goed vertegenwoordigd met 5 ploegen in verschillende velden. 

Wij, Invictus, zijn in de vroege ochtend met de Beuksmobiel richting Enschede gereden. Een gezellige rit getekend door weinig beenruimte, slapende billen en kramp in schouders. Claartje ging als invalster voor de volledige experience en zat heerlijk in het midden achterin. Het opriggeren, een heerlijke afdaling langs de betonnen trap naar het vlot en een vliegende start later hebben we met moeite de eerste 2200 meter doorgebeukt. De kracht was er, de motivatie was er, maar de boot wilde niet lopen. Pas na de keerboei, iets wat zonder oefening wonder boven wonder heel erg soepeltjes verliep, begon de boot pas echt lekker te lopen. Helaas dacht de accu van de CoxBox grappig te zijn en was ik na pakweg 300 meter op de terugweg niet meer te horen voor de rest van de boot. Hoewel ik altijd erg van mijn eigen stem kan genieten is het toch praktisch als de roeisters achter mij ook mee kunnen luisteren met de dingen die ik roep. Dus ben ik half achterstevoren in mijn cocon van de voorgestuurde Obesitas gaan zitten, heb mij stevig vastgehouden aan de waterkering en heb het op een schreeuwen gezet.

Dit alles kwam de balans van de boot niet ten goede, en pas richting eindsprint werd er stevig herpakt en goed doorgetrapt. Dat ging heel prima totdat het bankje van Carlijn scheef ging, uit de slidings schoot, een hoop lawaai maakte, en blokkeerde. We zijn de finish over gekomen, maar hoe is ons een raadsel. 

Na het finishen hebben wij uitgebreid de race kunnen doorspreken met onze vrienden en vriendinnen van Duikbootje en Een Variatie op de Bitterballen (Gemengd Bittergarnituur?) die in hetzelfde blok hadden gestart. Dit aangezien we ruim een half uur mochten ronddobberen voordat er ruimte was aan het vlot. Hierbij werd nog een dubbele Okeanos-catamaran gevormd. Bram verloor echter zijn roer toen hij met zn mobieltje stond te flitsen. 

Duikbootje, die direct achter ons weggestart werd, is tijdens de race flink ingelopen op ons en zijn met een keurige tijd van 22:49.0 elfde geworden in het veld. Ook zij moesten roeien met een invalster en wel met vlammende coach Esther. Wij zijn zelf met een tijd van 23:08.4 op een dertiende plek geëindigd. 

Zowel de heeren van de Bitterballen als de damesch van BzN waren de enigen in hun veld en hebben met een tijd van respectievelijk 22:31.3 en 24:31.2 beiden getaart! Mooie tijden, waarmee ze ook in het gladde vieren veld niet uit de boot waren gevallen.

De damesch van T.B.S hebben hun eerste wedstrijd van het najaarsseizoen naar volle tevredenheid uitgeroeid in het C4+ veld volgens eigen motto 'Meedoen is belangrijker dan winnen'. Dit in een prima tijd van 26:19.5 en een zesde plaats. Nog een kleine tip naast het roeien: Selfies maken doet men op een P, daar kun je (heelhuids) mee thuis komen!

Enschede, tot de volgende.

Categorie: