Nabeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta

12 oktober 2017 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Het is al weer even geleden dat 4 ploegen aan de reis naar Enschede begonnen voor hun eerste wedstrijd van deze herfst: de Knorrensteijn Memorial Regatta. Op deze regenachtige zaterdag mochten de damesch van de Club4* als eerst aan de start verschijnen van deze 4400 meter lange achtervolgingsrace. Zoals in de voorbeschouwing beschreven, waren er kansen voor de damesch tijdens hun eerste wedstrijd. Zij hebben laten zien wat zij in hun mars hebben door een steady race te varen, echter helaasch wel achter hun grootste tegenstander, de 4* van Skoll. Afgelopen lente zijn onze damesch deze ploeg constant voor zijn gebleven, maar op deze lange afstand bleek Skoll toch de betere papieren te hebben. Op de Traianus regatta zullen we zien wie er over een kortere afstand de winst mee naar huis neemt!

In blok 3 van de dag hebben de damesch van Win & Tonic 2.0 en 5 in a Row laten zien wat zij in hun mars hebben. Bij de eerste en tweede tussentijd waren de damesch van Win & Tonic 2.0 de snelsten van het gehele veld, iets om zeer trots op te zijn! In de eerste 1000 meter werd Phocas al ingehaald. Helaasch bleek de weg terug naar de finish voor deze damesch iets zwaarder dan voor de damesch van Laga en Triton. Uiteindelijk kwamen zij met de 3e tijd over de finish, met 11 seconden achterstand op de winnaar van het veld. Ook de damesch van 5 in a Row hebben zich goed staande gehouden in dit veld met grote verschillen in ervaring. De gehele race hebben zij op een steady 8e plek gevaren.

Als laatste mochten de Heeren van Remigandum Cartellum aantreden. Met twee invallers verschenen zij aan de start en hebben laten zien dat er zelfs zonder een training met zijn vieren iets neergezet kan worden. Twee boten werden ingehaald en de Heeren eindigden met een 8e plek keurig in het linker rijtje. Dit beloofd veel goeds voor de Asopos Najaarswedstrijden, wanneer deze Heeren in originele opstelling aan de start zullen verschijnen van hun eerste 2K race.

Categorie: