Nabeschouwing Hel van het Noorden

28 november 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Afgelopen weekend was de Hel van het Noorden. Alhoewel het dit jaar qua 'hel' wel meeviel was het nog steeds bikkelen met de enorme afstand en kou. Onze eigen Tinka Offereins heeft samen met Miriam Visser (Nereus) goed gebruik gemaakt van deze omstandigheden en werdt 2e! Lees hieronder haar nabeschouwing van deze wedstrijd:

Vorig jaar startte ik mijn eerste Hel van het Noorden in de skiff en dat had nogal indruk gemaakt. Windkracht 6 tegen, sneeuw, hagel, regen, bebloede handen, alles hebben we toen wel meegemaakt. Met toch wel lichte zenuwen zaten we daarom zondag ochtend in de auto om aan de wereldreis naar Groningen te beginnen. Ditmaal zou ik starten in de 2- samen met Miriam Visser van Nereus met wie ik nu ongeveer 4 weken in de boot zit. De trainingen gingen over het algemeen best lekker dus ik was benieuwd naar wat we zouden kunnen vandaag. Het dames 2-zonder veld was in ieder geval goed gevuld. Alle tweetjes van de bond deden mee omdat deze wedstrijd toch een soort meet moment is voor iedereen.

Het weerbericht viel mee! Alleen wat koud, maar als dat alles is. Tijdens het opriggeren van de boot hadden we de hele tijd het lied ‘Duurt te lang’ (van Davina Michelle) in ons hoofd. Niet heel chill. De 10km oproeien met toch wel een pittig windje tegen naar de start verliepen prima. Wind mee is niet zo mijn specialiteit, dus ik was nog steeds wel lichtelijk nerveus. De opzetjes gingen goed en al snel hoorde we de kamprechter zeggen: Okeanos/Nereus, bouwen…NU. Met achter ons de NK winnaars van afgelopen jaar probeerden we zo soepel mogelijk elke km door te komen. Tot mijn tevredenheid trapten we steeds verder van hun weg. Yes! Alsnog heb je geen idee waar je ligt omdat je allemaal achter elkaar start met een best groot start verschil. Af en toe dook de coach van Nereus boven de dijk op om even de longen uit zijn lijf te schreeuwen wat ons weer alert maakte. Na 3km (op de helft) voelde het allemaal nog vrij ontspannen. Nu zouden we elke km iets meer gaan geven.  Maar door de harde wind mee heeft het geen zin om als een idioot te gaan trappen, dus vooral goed samen blijven roeien. Dit lukte best prima, maar toen begon het toch wel lichtelijk pijn te doen. We waren allebei een beetje gedesoriënteerd, hoelang nou nog!? Er stond een mannetje voor het huisje waar opstaat hoeveel km je hebt gehad dus we konden niet goed zien wat er stond. Was het nou nog 1 of 2 km?! Het tempo ging alsnog voorzichtig iets mee. Langs de kant op de Groningse dijk was niemand te bekennen. Dan zal de finish er nog wel even niet zijn. PIEP! Dat was het geluid van de finish voor degene achter ons. GAAN! Riep Miriam en binnen een seconde zaten we ineens op tempo 38. PIEP, dat was de finish. 

Omdat time-team er na 4km ineens geen zin meer in had duurde het nog 2 uur voordat we wisten hoeveelste we nou waren. 2deplaats! En tot de 5km op kop! Voor vandaag zijn we hier zeker tevreden mee, en die einsprint bewaren we dan maar voor op de NKIR 😉. Tijdens de 4km uitroeien kwam toch weer ‘Duurt te lang’ in ons hoofd. Want wind mee of wind tegen, dat is gewoon altijd veeel te lang. 

Hier kan je de resultaten vinden van afgelopen weekend: 
https://regatta.time-team.nl/hel/2018/results/c69.php

Foto: Tinka Offereins (b) en Miriam Visser op de bosbaan tiijdens een training. ©Dieuwke Fetter 

 

Uitslagen Okeanos:

H2-
16e - Jordy van der Meyde & Frederik Tijsen

10e - Dries Beer & Tijl Rombout

LDSB 1x
14e - Aurianne Puts

LH 1x
11e - Boris Wolbink

LHSB 1x
14e - Govert Dwarshuis

J18 1x
28e - Nathan Remijnse

D 2- 
25e - Rosemarijn Pruijs & Lidewij Kosters

2e - Tinka Offereins & Miriam Visser (Nereus)

5e - Hermijntje Drenth & Willeke Vossen (Triton)

DSB 2-
15e - Lonneke Bos & Anne Vrieler

11e - Renske Hasselerharm & Sarah Grijns

Categorie: