Nabeschouwing Heineken NOOC Openingstoernooi

26 maart 2018 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Afgelopen weekend is ook het Competitieseizoen losgebarsten, en HOE! De HNOT bij Vidar, bekend bij iedere (competitie)roeier, stond op de planning. Het weekend waarbij standaard de eerste krachtmetingen, op het water en aan de bar, plaatsvinden.

Zaterdag

Op de vroege zaterdagochtend mochten er 5 ploegen aantreden voor twee voorwedstrijden die bepalend waren voor de finaleplek die zij toegewezen kregen.

Bootje Hagelslag en Ambulance waren de twee ploegen die het eerst het water op moesten, hun voorwedstrijden stonden gepland op onmenselijk vroege tijden, namelijk 08:00 en 09:00. Van karakter kan zeker gesproken worden, want keurig optijd waren de damesch op het water te vinden, en dat na een mooi feestje op vrijdagavond of een vroege heenreis naar Tilburg. Bootje Hagelslag roeide naar de C-finale en Ambulance naar de F-finale, waar zij respectievelijk een 4e en 1e plek bemachtigden!

Na de twee dameschploegen, was het aan de Heeren van Gewoon Boeg Man, om te laten zien wat zij in huis hebben. En dat is niet niks! Na een 3e en een 4e plek in de voorwedstrijden, mochten zij aantreden in de A-finale, waar zij net naast het eremetaal grepen met een gedeelde 2e plek. Dit beloofd wat voor de komende wedstrijden, super goed gedaan Heeren!

Chivo en (Be)schuit met meisjes waren daarna aan de beurt en roeiden naar een respectievelijke E- en D-finale waarbij zij de 4e en 3e plek bemachtigden.

Zondag

Op zondag, na nog een zeer geslaagd feestje, was het de beurt aan de 7 andere ploegen. Net zo vroeg is als op zaterdag lagen de eerste ploegen op het water. Als eerst de Heeren van Bootergeil. Zij behaalden met hun 12e en 13e plek in de voorwedstrijden een plekje in de D-Finale waarbij zij 2e werden!

De damesch van de Watertijgers en Canfaster mochten aantreden na de heeren. De Watertijgers behaalde de 3e plek in de E-Finale en damesch van Canfaster wonnen knap de B-finale!

De laatste Heerenploeg, ’t Kofschip roeiden keurig naar een C-finale plek, waarbij zij met de winst op zak weer terug keerden naar Amsterdam.

Ook de Damesch TopC4+ was aanwezig op de HNOT. Doordat vorig weekend de Aegir Lentesprint niet doorgegaan is, was dit een mooi oefenwedstrijdje voor de Damesch. Er werd door hen niet gestreden om punten voor het NOOC-Klassement, alleen om een taart in het Onervaren C4+-veld. Meer ervaring, meer beter natuurlijk! Na een tweede plek in de voorwedstrijd mochten zij aantreden in de A-finale. Helaasch hadden meer TopC4+’en het idee gehad om deze wedstrijd los te starten, waardoor er zeker tegenstand aanwezig was. De eerste krachtmeting tussen de verschillende TopC4+’en resulteerde in een keurige 3e plek voor onze Damesch. Dit achter de TopC4+’en Ellende van Proteus en Lanakila 2 van Gyas, maar voor Skadi en Gyas Lanakila 1. Netjes gedaan damesch!

’s Middags was het dan nog tijd voor de damesch van Rock & Row en Lichtblond. Rock & Row behaalde de gedeelde winst in de eerste voorwedstrijd en plaatste zich dus ook in de A-finale, waar zij uiteindelijk 4e werden! De meiden van Lichtblond roeiden naar een 3e plek in de E-finale.

Gebaseerd op de prestaties van afgelopen weekend zullen de poule’s opnieuw ingedeeld worden. Iedereen heeft laten zien wat zij in hun mars hebben, dus zullen ploegen op niveau ingedeeld worden om de verschillen per poule te verkleinen. Aankomende week zullen de nieuwe poule-indelingen bekend gemaakt worden, en zullen wij dus zien welke ploegen zich kunnen mengen met de beste ploegen van de NOOC-Stuurboord-bokaal!

Categorie: