Nabeschouwing Heineken 3/2 kamp

12 maart 2019 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Na een chaotisch Heineken roeivierkamp weekend is het weer tijd voor persoonlijke nabeschouwing! Naast de lichte dames die weer domineerden in hun veld, heeft EJD 8+ dit weekend ook hun eerste overwinning behaald. Op de 2500m zijn ze met de snelste tijd geeindigd. Merel Claasen deelt de ervaring van haar 8: 

Wel racen, niet racen, wel racen, niet racen? De Heineken roeivierkamp was een erg chaotische en winderige wedstrijd. Vol goede moed en zin om te strijden ging EJD'19 zaterdag naar Willem III. De hele winter getraind en vertrokken naar Banyoles om onszelf elke dag beter te maken. Na de winterwedstrijden wilden we niets liever dan een eerlijke kans om te laten zien wat wij kunnen. De geile Banyo-halen waren inmiddels standaard ED-halen geworden en de Amstel kenden we als onze broekzak. Helaasch ging zaterdag de 750m alsnog niet door. Stelletje watjes, we hebben met ergere storm op het water gelegen. Dat hebben we toch niet voor niets gedaan? Maar ja des te meer energie hebben we voor zondag!

Zondagochtend mochten we eindelijk het water op. Naast een beetje regen was de Amstel veranderd in een spiegeltje. Oproeien ging prima, geen bruggen wel een boei. We waren gefocust en waren er klaar voor. We startten als een van de laatste in het EJD veld achter Thêta met stuur Kasper. Onze start was prima en feller dan dat we ooit hadden gedaan. Al heel snel liepen we in op het veld voor ons. Thêta was ons echter veel te langzaam en voor de omval moesten we ze voorbij zijn. Om je heen hoor je geschreeuw maar het verandert allemaal in een waas. Het enige wat je hoort is je stuur. 'Thêta wijken! Thêta wijken!', 'Kasper, ga aan de kant!'. Seef probeerde ons op de meest efficiënte manier voorbij Thêta te krijgen. Na pogingen van Seef was wel duidelijk dat Thêta hun plek niet zomaar opgaf. Dan toch maar de buitenbocht en een extra push. Voor de omval moesten we er echt voorbij zijn. Nog een push en het lukte! Nu richting de Berlagebrug en een eindsprint. De 2500m was van ons. Hijgend over de finish en nog steeds onder de indruk hoe netjes we voorbij Thêta zijn gegaan. Complimenten naar Seef! Nu snel door naar de 250m. Deze tijd duurde echter eeuwig. Seef probeerde ons warm te houden door kleine stukjes te peddelen achter de boten aan, hij heeft ondertussen Kasper nog een klein traumaatje bezorgt, die arme jongen. Uiteindelijk was het tijd: ‘161 Okeanos ready for departure?’ Galmde door de speakers. We gingen richting de chaotische start. Onze spieren waren bevroren en de 250m ging niet zoals gehoopt. De start was langzaam en we moesten weer tegen Thêta. Bij de finish hadden we ongeveer een bootlengte voorsprong maar we wisten dat het niet leek op de geile Banyosprintjes. Gelukkig is er altijd ruimte voor verbetering. Op Willem III hoorden we echter pas van onze coaches, na hints van EJZ die al riepen dat we het goed gedaan hadden, dat we de 2500m gewonnen hadden. Blij met het goede nieuws is dit een mooie voorspelling voor alle 2k wedstrijden die nog komen! Wij zijn klaar voor oorlog!

EJZ: 3de
EJD: 4de
EJLD: 1ste
DE 8+ (MGD + Hermijntje, Tinka en Aeri): 4de
DG 8+ (Benita): 1ste
DG 8+ (Jocelyn): 2de
EJD (Sophie Buys): 9de
LDG (Emma en Aurianne): 4de
HG 8+ (MGZ + MGL): 8ste
HCL 8+: 14de
HCl oud-licht: 18de
DCL 8+: 6de

 

Hier zie je uitslagen van het afgelopen weekend: 
https://regatta.time-team.nl/roeivierkamp/2019/results/c69.php

Foto: Ejd'19 op de h4k 2019 tijdens de 2500 op zondag. 

Categorie: