Nabeschouwing Head of the river Amstel

19 maart 2019 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Nu de laatste Amstelwedstrijd is gestreden en daarmee de meeste wedstrijdploegen weer zijn verhuisd naar de bosbaan, is het weer tijd voor een nabeschouwing. Tom Stikvoort, EJZ roeier van Onze trotse vereniging, geeft een inkijkje in zijn ervaringen afgelopen weekend. 

Dit was het laatste weekend waarin de eerstejaars ploegen van Okeanos konden laten zien waarom de Amstel in Amsterdam ligt. We hebben EJLD en EJD helaas niet kunnen zien stralen op zaterdag. Daarom was het aan ons om de wind op zondag te trotseren en de R.S.V.U trots te maken.

Windvlagen van 630 kilometer per uur heb ik gehoord. Golven van 2,45 meter hoog. Het deed ons niks. De race was begonnen, dus de jacht was geopend.

Een stem als een slijptol had ze. “We gaan Okeanos er écht niet langs laten!”. De ploeg in kwestie dacht hoogstwaarschijnlijk dat ze meededen aan het NK Amstel-aanharken. De Orcanen bleken ironisch genoeg niet opgewassen tegen de hevige wind, en het duurde dan ook niet lang voordat wij, onder luid gebulder van Okeaniden die meefietsten, deze roeiende meme achter ons lieten.

Het duurde even, maar door het knappe stuurwerk van Annemarijn kwamen we uiteindelijk Gyas tegen. “Gyas, wijken stuurboord!” klonk het vastberaden. Dat was mooi, we konden erlangs. Laatste 750 meter, we lagen ernaast. Poah, wat is het lekker als je in je eindsprint nog even een bootje pakt.

Met de Head achter de rug is voor ons het lange-baan-seizoen afgelopen. Nu weer terug naar de Bosbaan om ons daar voor te bereiden op een mooi 2k-seizoen.

Tot op de Varsity!

 

Tom Stikvoort

 

Uitslagen:
Holland Acht (Mechiel Versluis): 1ste 
EJZ 8+: 3de 
DCL (8+): 9de 
 

Categorie: