Nabeschouwing Euros Drienerlo Regatta

3 juni 2015 - door Sarah - 0 reacties

Door C4+-ploeg de Boot of de Gladiolen:

Afgelopen weekend was het dan zover; de Grolsch Euros Drienerlo Regatta. Dit was het laatste compo-weekend dat deel uitmaakte van de NOOC-bokaal welke niet op onze altijd mooie Bosbaan werd gestart. De EDR vond plaats in het verre oosten. En als wij zeggen het verre oosten dan bedoelen we ook dat het oosten echt ver is. Na uitgezwaaid te zijn door een fijne band en meer dan honderd frappant geklede Toppers bezoekers, begon onze verre reis van Amsterdam naar Enschede.

Na een reistijd van in totaal meer dan 3 uur kwamen we dan eindelijk op de camping aan. En geen moment te laat! De barbecue stond reeds te roken en de onmisbare biertjes werden al genuttigd. Okeanos was op de camping (lees: veredeld grasveld langs de weg) goed gerepresenteerd. Drie mooie party tenten, een goede barbecue, heel veel bier en een prachtig sfeer verhogend deuntje lieten alle andere verenigingen het omkijken. Nadat alle tenten stonden (waaronder de meest knusse tweepersoons tentjes die u in uw leven ooit heeft gezien; met dank aan de CC (B’vo!)), ieders buikje rond was en de escalatieminuut zijn effect had verwezenlijkt was het tijd om te vertrekken naar het feest. Het was een feest waar niets aan ontbrak: muziek, bier, barovernames en natuurlijk het uitwisselen van de nodige lichaamssappen (wellicht dat tante Toos u hier verder over inlicht).

Zondag was niet alleen voor de roeiers die al vroeg het water op moesten, maar voor iedereen, een zware dag. Er waren meer brakke smoelen dan frisse, niet iedereen is dan ook zo gek als de Laffe Borrelaars op de zondagmorgen een reis zoals hierboven reeds beschreven aan te gaan. Voor de Boot of de Gladiolen was deze wedstrijd al gedoemd voordat hij begon. We misten onze vaste zeer ervaren bakboordroeiers (de heren Kilian Zwart en Jasper Ouwens) maar hadden het geluk dat Alexander Driekbeek wilde invallen. Onze vaste Jasper Rogmans moest deze keer toch echt gaan roeien, gelukkig wilde Charlotte de Groot ons met alle liefde sturen.

Toen we eenmaal op het water lagen begon Rijk de Vries de blessure aan zijn rug weer te voelen. Hier waren we allen al bang voor, zijn intensieve fysio sessies hebben het helaas niet kunnen voorkomen. Toch moest er geroeid worden, dus als een echte Gladiool was het tanden op elkaar en doorroeien geblazen. De eerste 1500 meter begon, zo goed als het ging hebben we de finish weten te bereiken. Dit tot ieders verbazing nu wij nog nooit met deze groep geroeid hadden. Er was weinig tijd om bij te komen want direct werden we aan de start van de 450 meter verwacht. Het resultaat van al deze onverhoopte omstandigheden heeft deze keer weer tot een vreselijk resultaat geleid: weer geen snellere tijd dan de Laffe Borrelaars (maar wel een beter feest gehad uiteraard).

Nadat de boot weer uit het water was en iedereen weer langzaam was bijgekomen hebben we allen nog van de andere boten der Okeanos kunnen genieten. Na deze hevig aangemoedigd te hebben was het tijd om weer naar huis te gaan. Al met al kunnen we stellen dat we terug kijken op een geslaagd weekend in het verre Enschede!

Dikke lebber,

Uw Gladiolen.

Uitslagen:

Damesch TopC4+: Poule 1, 14e plek

Kopje Onder (D): Poule 2, 21e plek

Ship Happens (D): Poule 4, 16e plek

Badkuip (D): Poule 4, 17e plek

Lien Back (D): Poule 4, 20e plek

Victorium! (D): Poule 4, 26e plek

de Riemenrukkers (D): Poule 5, 2e plek

Telesto (D): Poule 6, 14e plek

Heeren TopC4+: Poule 1, 8e plek

de Boot of de Gladiolen (H): Poule 5, 19e plek

Laffe Borrelaars (H): Poule 5, 6e plek

HLente C4+: 3e plek

DB4+ Schoon Schip: 3e plek

D4+ La Dolce Vita (cat. A): 20e plek

Okeanos/Euros H2x (Martijn Knap): 5e plek

 

 

Categorie: