nabeschouwing Damen Regatta

5 mei 2014 - door PeterT - 0 reacties

Afgelopen weekend was de DAMEN raceroei regatta. Ditmaal voor het derde jaar achter elkaar en dus klasserend. Hoewel er tegelijkertijd een feestje in Groningen was tijdens de SRG voor de competitieroeiers en de NK-klein nou niet echt het ultieme visitiekaartje van de Willem-Alexanderbaan was, is het aantal inschrijvingen ten opzichte van vorig jaar toch toegenomen.

Zowel zaterdag als zondag zijn namens Okeanos de pas gevormde ouderejaars zware 4-, Merel l’Ami en Meaghan Polack van start gegaan.

In het SA4- veld wist OJZ de finale te behalen. Uiteindelijk moesten zij in de finale genoegen nemen met een vierde plaats. Zondag in het O4- veld werden zij na enig strijden in de voorwedstrijd weer vierde. De combinaties voor de te vormen SB acht bleken te sterk.

In het DSA skiff veld wist Merel op zaterdag zich helaas niet te plaatsen voor de finale. Op zondag, waar geen voorwedstrijden waren, startte zij in de middag en behaalde een 5de plaats overall.

Meaghan startte in een combinati-e samen met Skoll en Nereus. De race verliep dusdanig dat ondanks de beperkte hoeveelheid trainingen in de 4-, de aansluiting met het veld gevonden werd. Een uur na haar race startte zij samen met een ander viertje in het DSA8+ veld. Zij behaalde daar de 5de plaats.

Last but not least is er nog een combinatie gevormd met Proteus dit weekend. Simone Krielen stuurde daar de zware mannen in het SA8+ veld, na de hele wedstrijd eerste te hebben gelegen, soeverein naar de overwinning. Wat er toe leidde dat er ook dit weekend weer een blik behaald is voor Okeanos.

Volgend weekend zal de wedstrijdtak naar Tilburg vertrekken. Daar zijn de klassementsvelden uitgeschreven wat betekent dat veel ploegen weer aan de start zullen verschijnen.

Categorie: