Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

24 oktober 2017 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Afgelopen weekend was daar dan het gekste roei evenement van het jaar, de Asopos Najaarswedstrijden. Wat Tom al eerder beschreef in de voorbeschouwing valt niet te ontkennen. Chaos rond de vlotten, een Bosbaanzwemmer door een flinke snoek en vergeten C4+-roertjes. Maar dat mag de pret niet drukken!

Zaterdag

Op zaterdagochtend 08:20 lagen de eerste Onervaren Damesch C4+-ploegen aan de start. Damesch 5 mocht het spits afbijten. Van de 13 Dameschploegen eindigde de maar liefst de helft op de 2e plek, waardoor er net geen directe kwart-finale plaatsen werden binnen gesleept. Gelukkig was daar nog een herkansing voor alle ploegen die zich niet direct plaatsten. Damesch 10 en Damesch 11 maakten hier dankbaar gebruik van en plaatsten zich alsnog voor de kwart-finales. Helaasch kwamen beide dameschploegen tekort in de kwart-finale, waardoor er geen Okeanos-ploegen aan de start mochten verschijnen in de halve-finales en finales.

Voor de Najaarsbokaal startten de Damesch van Win & Tonic 2.0 en 5 in a Row. Binnen de voorwedstrijd moest een 1e, 2e of 3e plek behaald worden om door te stromen naar de Halve-Finale. Win & Tonic eindigde op een tweede plek, en mocht dus aan de start verschijnen voor de Halve-Finale. 5 in a Row eindigde helaasch op een vijfde plek, waardoor het voor hen bij één keer 2K bleef. Ook tijdens de halve-finale stond Win & Tonic haar mannetje binnen het sterke veld en eindigde weer als tweede, wat resulteerde in een A-finale plek. In de A-finale mochten de damesch het opnemen tegen Pelargos, Laga 2, Triton 2, Saurus en Euros, allemaal ploegen met vergelijkbaar of meer ervaring. De damesch eindigden uiteindelijk op de 5e plek en hebben daarmee 17 andere ploegen achter zich gelaten, iets om zeer trots op te zijn!

In de aanloop naar de selecties is er ook een Asopos 8 gevormd met ouderejaars heeren die het selectietraject zullen doorlopen. Raoul, Rik, Louis, Luc, Maaten, Daan, Lars en Jip plaatsten zich na een sterke voorwedstrijd voor de A-Finale van het Ej 8+-veld. In deze finale werden zij heel netjes 4e achter Aegir, Skoll en Proteus.

Aan het eind van de middag mochten de ouderejaars wedstrijdroeiers laten zien wat zij in hun mars hebben. Jord en Dries, Aurianne en Suzanne & Jaap en Govert verschenen aan de start in de G2-, DG2x en LG2-velden maar eindigden allemaal helaasch net naast het podium met 3 tweede plekken.

Zondag

Op zondag waren het de 8 Onervaren Heeren C4+-ploegen die als eerst aan de start moesten verschijnen voor hun eerste officiële 500 meters. Heeren 5, Heeren 1 en Heeren 2 plaatsen zich direct voor de kwart-finales door als eerste over de finish te komen van hun voorwedstrijden. Heeren 3 plaatste zich nog voor de kwart-finales door hun herkansing te winnen. In de kwart-finale sleepten Heeren 1 en Heeren 4 ook nog eens een halve-finale plek binnen, waardoor zij al tot de beste 18 ploegen behoorden binnen een veld dat 152 ploegen rijk was. Dit is al een topprestatie opzich, maar om het nog mooier te maken plaatsten Heeren 1 zich ook nog eens voor de A-finale door weer 5 ploegen achter zich te laten. In de zware A-finale eindigden de heeren uiteindelijk als 5e, en heeft de ploeg dus 147 andere ploegen verslagen. Sinds 2012 is er geen A-finaleplek meer binnen gesleept, dus deze prestatie is iets om heel trots op te zijn!

Naast een Asopos 8, is er ook een Asopos 4 gevormd die op zondag in het LDEj4*-veld startte. Merel, Emma, Sophie en Manon kwamen helaasch net te kort in de voorwedstrijd om zich te plaatsen voor de finales.

De Heeren van Cartellum Remigandum mochten op zondag nog een keer aantreden, na op zaterdag in de Asopos 8 gestart te hebben. Tijdens een zeer spannende voorwedstrijd lukte het de ploeg net niet zich te plaatsen. Een lange tijd was het spannend wie er uiteindelijk met de 3e plek en dus een halve-finale plek vandoor zou gaan. In de laatste 500 meter bleken Proteus en Euros nog reservers te hebben, waardoor zij net eerder dan onze Heeren de finish bereikten.

Als laatst verschenen twee Okeanos-ploegen en een Vidar-ploeg aan de start voor een directe A-finale in het E4-veld. 1500 meter bleef het spannend tussen Okeanos 1 en Vidar, maar in de laatste 500 meter ging Vidar er toch vandoor en eindigde met 4 seconden verschil op de eerste plek.

 

 

Categorie: