Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

27 oktober 2014 - door Sarah - 0 reacties

Afgelopen zaterdag vonden de Asopos Najaarswedstrijden plaats op onze eigen Bosbaan. Vele van onze eerstejaars C4’en deden mee en daarnaast ook een aantal ouderejaars competitie- en wedstrijdploegen.

Competitieploegen:

Villa Erevlot opende haar deuren om 7.00 waarna de eerste C4+ om 8.30 weggestart werd. In totaal zijn er 12 (!) C4+ ploegen gestart met het volgende resultaat:

 • Dames Okeanos 2: 3e in de voorwedstrijd
 • Dames Okeanos 3: 2e in de voorwedstrijd, waarna zij 3e werden in de kwart-finale. een resultaat om trots op te zijn!
 • Dames Okeanos 5: 6e in de voorwedstrijd
 • Dames Okeanos 4: 6e in de voorwedstrijd
 • Heren Okeanos 2: 5e in de voorwedstrijd
 • Heren Okeanos 1: 3e in de voorwedstrijd
 • Dames Okeanos 6: 4e in de voorwedstrijd
 • Heren Okeanos 5: 5e in de voorwedstrijd
 • Heren Okeanos 3: 4e in de voorwedstrijd
 • Dames Okeanos 1: 3e in de voorwedstrijd
 • Heren Okeanos 6: 4e in de voorwedstrijd
 • Heren Okeanos 4: 3e in de voorwedstrijd

 

Om 16.10 mocht de Dames Club8+ van vorig jaar nog een laatste keer hun kracht tonen in het Dej8+ veld. Ze gingen ontzettend goed van start en lagen meteen eerste. Helaas volgenden de andere ploegen al snel en dit resulteerde dan ook in een 4e plek in de voorwedstrijd. Helaas geen finale, maar toch een goed resultaat tegen alle eerstejaars wedstrijdploegen.

Ook onze Najaarsbokaal ploegen startten de Asopos Najaarswedstrijden!

Na de 5700m in Eindhoven en de 4400m in Enschede was een sprintje wel weer een beetje wennen voor de damesch van Boot Zonder Naam. In het B4+ veld hadden zij (eindelijk!) tegenstand van twee Asoposploegen en een Amphitriteploeg. Een mooie tweede plek bracht helaas niet de tijd met zich mee die de damesch voor ogen hadden: 2:08,47. De heeren van de Bitterballen begonnen de dag goed met wat bier en trapten zichzelf naar een vierde plek met een tijd van 1:50,85. De gladde vieren van Okeanos zijn allebei op de tweede plek van hun heat geëindigd. Duikbootje zette een mooie tijd neer van 1:56,06 en Invictus the Reunion deed 2:00,62 over de 500m. (BzN)

Wedstrijdploegen:

N2-

Koen en Pedram mochten als oud-junioren in hun aanloop naar het eerstejaars selectietraject in de 2- starten. Na slechts één training te hebben gevaren was de dag van de wedstrijd aangebroken. Ze gingen hard van start en lagen hierdoor meteen eerste. Vervolgens was het overleven richting de finish. Na enig verlies van controle over de boot moesten zij genoegen nemen met een vijfde plaats. Zeker geen slecht resultaat tegen al deze ouderejaars wedstrijdploegen.

 

O4-

Willem, Thomas, Jonah en Oscar zijn na hun avontuur van vorig weekend op de TBR weer in de 4- gestapt. Met vier lichte roeiers in een zwaar veld zouden zij het lastig krijgen. Ook zij gingen hard van start en lagen vooraan na het eerste interval. Hierna schoof het veld weer in elkaar en werd het een spannende race. In deze nek-aan-nekrace trokken zij toch net aan het kortste eind en behaalden een zesde plaats.

 

DN2-

In deze finale die slechts bestond uit drie Okeanos ploegen werd het een onderonsje tussen de ploegen van Middengroep Dames. Caitlin&Annemijn, Saskia&Lisanne en Laura&Esmee lagen naast elkaar aan de start. De start ging behoorlijk gelijk op. Pas na 400m begonnen de ploegen met elkaar te schuiven. Saskia&Lisanne namen met krachtige halen de leiding. Dit hielden ze lang vol tot Laura&Esmee met een goede push er naast kwam. Met deze spannende strijd behaalden Laura&Esmee de overwinning! Saskia&Lisanne behaalden de tweede plaats en ondanks hun snelle laatste interval behaalden Caitlin&Annemijn de derde plek.

 

N1x

In deze finale lagen zes ploegen aan de start, waaronder onze roeier uit Middengroep Licht Thijs. Na een voorspoedig resultaat op de TBR bleek dat hij het skiffen toch al aardig onder de knie heeft. In dit zware mannen veld bleek al snel dat Thijs als lichte roeier prima mee kon doen om de winst. Na een spannende nek-aan-nekrace bevestigde Thijs dat hij echt de snelste is. Een mooi blik was het resultaat!

 

Categorie: