Nabeschouwing Asopos Najaars!

21 oktober 2016 - door merelK - 0 reacties

Nabeschouwing

Afgelopen weekend was de Asopos Najaarswedstrijd. Er lagen maar liefst 25 ploegen aan de start! We begonnen zaterdagochtend met de eerstejaars dames C4en. 2 ploegen wisten de kwartfinales te halen (Damesch 1 en Damesch 5) en uiteindelijk wist Damesch 1 heel knap derde te worden in de B-finale waardoor ze in totaal negende zijn geworden van de 150 deelnemende ploegen!

In het ervaren C4en veld lagen ook 2 damesploegen aan de start, namelijk Blik vooruit en de Roeivinkjes. De Roeivinkjes kwamen net tekort voor de finale maar Blik vooruit werd tweede in de finale!  

De mannenacht had de opdracht gekregen om de eerste 1000m zo hard mogelijk te roeien, en dat hebben ze gedaan! Als tweede ploeg kwamen ze door de 1000m, helaas werden ze in de tweede 1000m ingehaald waardoor ze derde werden en net geen plekje behaalde in de finale.

Ieke en Rosa wisten makkelijk een finale plek de bemachtigen, al werd het meteen duidelijk dat er meerdere ploegen met veel ervaring mee deden in dit veld. Uiteindelijk wisten ze een mooie vierde plek in de finale te halen.

Jurgen, Chris, Ruben en Rick wisten in de SA4- de finale te behalen maar moesten de ploeg van Nereus (met het broertje van Rick) net voor zich te laten. In de finale pakten ze hun revanche en wonnen van beide Nereus ploegen, ook wisten ze knap bij de KNRB combi van Skøll en de ploeg van Vidar te blijven maar moesten uiteindelijk toegeven aan een derde plek.

Megan, Annejet, Sarah en Lotte lagen met drie ploegen aan de start in de finale voor het Nederlands Kampioenschap. Er moest een herstart aan te pas komen omdat een Asopos ploeg het nodig vond om hun baan in te komen maar na een hele mooie en strakke wedstrijd waarin de dames volledig domineerde was het onze MGD die er met het Nederlands Kampioenschap van door ging! Een heel mooi eerste blik voor van Essen’17!  

Op zondag ochtend was het de beurt aan de mannenploegen, ook hier wisten 2 ploegen de kwartfinale te halen (Heeren 2 en Heeren 4). De mannen hebben gevochten voor een plekje in de halve finale maar helaas was het niet genoeg.

Vanuit de lichte selectie verscheen er een 4+ op het water, in dit volle veld met maar liefst 41 ploegen (en heel wat ervaren en zware ploegen) is het de ploeg gelukt om de halve finale te behalen! Daar kwamen ze helaas wel wat te kort voor de finale maar al met al een heel knap resultaat voor deze vier mannen!

Bij de damesacht en de lichte dames 4* was het al heel snel duidelijk dat het sterke velden waren waar deze ploegen in moesten starten. Ze hebben beide knap standgehouden en kwamen goed mee in het veld maar het was niet genoeg voor een plek in de finale.  

Aan de start van het (zware!) N2- veld lag Boris samen met Jim Hofman (van Skøll). Na een goede start kwamen ze als tweede door de 500m maar al snel werd het duidelijk dat deze combinatie de sterkste was. Met een ruime voorsprong van bijna 14 seconde was het tweede blik van dit weekend een feit!

Als laatst was het de beurt aan MGD in de 2-. Na een hele mooie race waarbij alle 3 de ploegen redelijk gelijk opgingen en het 2km lang de vraag was wie de strijd ging winnen was het de combinatie van RIC/Euros die op de finish het puntje als eerst over de lijn duwde. Helaas niet nog een blik voor de MGD maar al met al mogen we erg tevreden zijn met de resultaten die behaald zijn op de eerste bosbaan wedstrijd!

 

Voorbeschouwing

Komend weekend staat de eerste bosbaanwedstrijd van het seizoen voor de deur. Voor Okeanos zullen er 25 (!) ploegen aan de start liggen. 13 eerstejaars C4en, 4 potentiele eerstejaars ploegen (een mannenacht, een vrouwenacht, een lichte heren 4 en een lichte dames 4), 2 ervaren C4en, een 2x en een aantal wedstrijdpoegen. Hierbij de voorbeschouwing, geschreven door de RedaCie!

SA4-
Ruben, Rick, Chris en Jurgen hebben een pittig veld, de Skøllies starten praktisch als KNRB-combi, Vidar heeft afgelopen jaar het klassement gewonnen en in een van de drie Nereus viertjes zit het broertje van Rick waar we ondertussen wel van weten dat hij goed kan peddelen. Zowel de 2- van Rick en Ruben als de 2- van Chris en Jurgen loopt goed, we zullen er dit weekend achter komen hoe ze het er samen in de 4- van afbrengen.

Zaterdag om 12:00 is de voorwedstrijd en om 15:40 de finale.

DSA4-
De 4- met Megan, Lotte, Annejet en Sarah starten gelijk in de A-Finale. Ze mogen het opnemen tegen de eerstejaars 8 van vorig jaar van Asopos. Afgelopen jaar hadden ze geen kluif aan de dames van Asopos maar we weten niet wat er deze zomer allemaal is gebeurd in Leiden. Over het algemeen weten Aso’s wel raad met het development veld, ze werden vorig jaar tweede in het klassement. Al met al verwachten we niet veel weerstand van de dames van Asopos dus dit zal een leuke pot worden!

Zie ze shinen: Zaterdag om 16:45

DN2-
De middengroep dames zullen ook op zondag aan de start verschijnen, ditmaal in 2-. Megan samen met Sarah en Annejet samen met Lotte. De enige tegenstand komt van een RIC/Euros combi. De 2- is een heel nieuw nummer voor deze dames en er is nog niet veel getraind, dit zal vooral een goede les zijn voor de rest van het jaar. Maar op de finish wordt gewoon een blik uitgedeeld en voor de slimme rekenaar onder ons, 2/3 kans dat die onze kant op komt!

Mis het niet, zondag 16:45!

N2-
De 2e wedstrijd voor dit gloednieuwe duo. Na een ietwat teleurstellende uitslag op de tromp gaan Boris en zijn Skøllie gewoon weer door. Het N2- veld op de vertrouwde bosbaan. Tegenstand komt er van 3 Asopos ploegen en een Nereus ploeg, waarvan eigenlijk alleen ASR een factor is in deze wedstrijd. Boris en Jim zullen uitkomen in het zware veld, een goede krachtmeting om te zien hoeveel snelheid er in de boot zit op een afstand waar het komend jaar allemaal om draait.

Zie je boys bossen op zondag om: 16:35 A-Finale, ik zie je bij de start.

Categorie: